Реклама

Младата и красива Гюл (Гизем Караджа) сменя забързаното всекидневие на огромния мегаполис Истанбул със спокойния живот в малко китно селце. Тази метаморфоза е в основата на новия сериал „Градско момиче“, който започва на 12 юли и ще се излъчва всеки делничен ден от 13:30 ч. по bTV. 

Още първите излъчени в Турция епизоди нареждат „Градско момиче“ на челните места в класациите. Затруднението да се справиш с хаоса в големия град, изневярата, заплетените семейни отношения и способността да намериш любовта дори и на най-неочакваното място са само част от темите и акцентите, които привличат зрителите. 

Гизем Караджа е позната у нас от третия сезно на „Огледален свят", а другият основен актьор - Берк Джанкат, играе в излъчвания по bTV сериал „Кварталът на богатите" и от актуалната в момента сага „Великолепният век: Кьосем“. 

Сюжетът 

Младата и красива Гюл (Гизем Караджа) има лош ден. Тя живее в Истанбул, но суматохата на големия град не е за нея. Когато се събужда една сутрин, тя не предполага, че толкова много неща могат да й се случат и ще променят живота й завинаги. Гюл трябва да изпрати важна пратка, но разбира, че пратката е заминала за грешно място. Колата й е ударена, а шефът й е много ядосан. И точно когато нещата изглеждат повече от зле, следващият ден започва още по-трагично. Телефонът й пада в млякото и блокира, колата й е вдигната от паяк, тя остава до късно, за да работи, но забравя за важна служебна среща. В резултат на това е уволнена от работа. Освен всичко това е убедена, че гаджето й й изневерява. 

Докато Гюл мечтае за спокойно място, далеч от шума на големия град, получава писмо от жена, която твърди, че е нейна баба. Гюл решава да напусне Истанбул и да замине в малко селце в Южна Турция, откъдето е жената, която й е изпратила писмото. Когато пристига на село, разбира, че животът не е толкова спокоен, колкото е очаквала. И още нещо – разбира, че може да се влюби дори от пръв поглед на най-неочакваното място.

За актьорите 

Гизем Караджа е турска актриса и модел, представящ страната си на Мис Свят през 2011 г. Получава основното си образование предимно в Канада и САЩ, след което се връща в Истанбул, за да изучава социални науки в Истанбулския университет.Освен майчиния си език, говори английски и френски. Участието й в Мис Турция през 2011 г. и спечелването на второ място й уреждат участие в конкурса Мис Свят. 

Берк Джанкат е роден в Анкара на 9 май 1984 г. Завършва основно училище в Хатай, след това в Анкара. Първият му актьорски опит е в училищния театър през 1999г. Завършил е изящни изкуства и дизайн в Анкара, след което решава да започне актьорска кариера. 

За героите 

  • Гюл Сюмсюл Алкан – Живее в Истанбул преди да се премести в Мугла. Там тя живее с баба си и се запознава с Кемал, в когото се влюбва.
  • Кемал Алкан – Най-големият син на Хюсню и Дуду. Той е красив и умен. Влюбва се в Гюл от пръв поглед. Въпреки, че е харесван от Камер, той я вижда в нея само приятелство, но не възможна връзка.
  • Кан Йонтар – Годеникът на Гюл. Той е зъболекар. След като Гюл го вижда с друга жена, разваля годежа им. Кан се опитва да я убеди, че изневярата не се е случила и че тя е единствената жена в живота му.
  • Хюсню Алкан – Баща на Джамал, Кемал и Хилал. Първоначално иска да ожени Кемал за Камуран, но след това за Гюл. Любящ и грижовен баща, но желаещ да притежава богатствата на султана.
  • Султан Илмаз – Най-възрастният в селото. Смята, че Гюл е негова внучка.
  • Ниязи Гитигидер - Най-добър приятел на Джамал. Забавен, но интелигентен, той се влюбва в Нихал, отричайки прякора му на безсърдечен.
  • Нихал Сюмбюл – Сестра на Роза и Суде. Работи в компания, която продава продукти онлайн.
  • Йосуф Яшамбас – Съпруг на Есма. Има три дъщери – Камуран, Нуртен и Айтен, както и двама сина Кемал и Таркан. Неговите очи също преследват богатствата на султана и затова постоянно се намира в безспирни спорове с Хюсню.
  • Камуран Яшамбас – Средната дъщеря на Йосуф. Тя е влюбена в Кемал и тъй като го иска само за себе си, не харесва Гюл.
  • Дуд уАлкан – Жена на Хюсню. Твърдоглава, но обича децата и съпруга си.