Лицата на bTV Media Group Светослав Иванов и Кристина Баксанова се включват в ученическия конкурс „Работилница за творческо писане – Разкажи за София“

Реклама

На 21 септември стартира регистрацията на учениците за участие в ученическия конкурс-обучение „Работилница за творческо писане – Разкажи за София“, който се организира от фондация „Добрият пример“ с финансовата подкрепа на Столична община. Регистрацията става онлайн, на интернет адрес https://rabotilnitsazareporteri.com/, като всички, които желаят да предизвикат и развият своя творчески талант и умения, трябва да подготвят и приложат във формата есе на тема „Разкажи за София“.

Крайният срок за регистрация и изпращане на подготвените есета е 27 септември. Получените до тогава есета, ще бъдат разгледани от професионално жури и от тях ще бъдат селектирани 30 ученици, финалисти в конкурса. След като бъдат избрани, те ще бъдат разпределени на екипи от ментори и ще продължат работата си с тях по изпълнението на следващите творчески задачи.

bTV Media Group подкрепя инициативата и се включва със свои популярни лица, за да насърчи талантливите ученици и да им даде ценни насоки за тяхното бъдещо развитие. Водещият на емблематичното публицистично предаване „120 минути“ Светослав Иванов ще бъде в журито на конкурса, а ръководителят на международния отдел на bTV Новините Кристина Баксанова ще работи с учениците по време на творческия процес. В журито на конкурса и като ментори се включват и други утвърдени специалисти от журналистическата сфера, комуникационни експерти и преподаватели.

В „Работилница за репортери – Разкажи за София“, могат да се включат всички ученици от 8. до 12. клас в столичните училища. Най-добрите произведения на участниците ще бъдат публикувани на сайта на проекта и в партньорски медии. Учениците ще се състезават за званието „Посланик на София“ и голямата награда на конкурса –  пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент, предоставена от българския евродепутат Ева Майдел. Тези от финалистите, които желаят да се обучават в комуникационните специалности в катедра „Медии и обществени комуникации“ на УНСС, ще получат и прием без изпит в катедрата.

Имената на победителя и призьорите ще станат известни на специална церемония, която ще се проведе на 26 октомври.