Реклама

Близо 40% от зрителите оценяват bTV като медията, отразила вота 2 в 1 по най-атрактивен и ангажиращ начин, а 38% смятат, че bTV Новините е редакцията, проследила изборния ден най-професионално и достоверно, сочат данните от национално експресно проучване на „Маркет линкс“*, проведено след изборите на 14 ноември. Изборният маратон по bTV – „Новите избори. Развръзката? Президент и парламент“, отрази надпреварата за гласовете на българите с над 16 часа ефир от три ТВ студия в bTV и НДК, сред които специална изборна арена на дебати с публика на живо. Най-много респонденти в изследването на „Маркет линкс“ определят bTV и като най-безпристрастната и независима от партийни влияния телевизия. Високо признание в проучването получават и водещите и журналистите на редакцията на bTV, като 1/3 от анкетираните им гласуват най-голямо доверие при отразяването и анализите на двойния вот.

 

В изборния ден на 14 ноември новинарският сайт btvnovinte.bg отбелязва скок на видео гледанията с 26% спрямо средните резултатите на сайта за последните четири недели. С 65% повече са и потребителите, потърсили информация на btvnovinte.bg в сравнение с предишните четири неизборни недели.

 

Поредицата от избори тази година ще завърши на 21 ноември с втория тур на президентските избори, на който един срещу друг ще се изправят Румен Радев и Анастас Герджиков. Експресното проучване на „Маркет линкс“ сочи, че над 1/3 от българите вече са решили да проследят развръзката на битката за „Дондуков“ 2 именно в ефира на bTV. Тя ще започне от 7 сутринта с 5-часово издание на „Тази събота и неделя“ с водещи Жени Марчева, Мария Цънцарова и Петя Дикова. Репортерите на bTV ще следят на живо гласуването на българите от над 30 локации у нас и в чужбина. Актуална информация от изборните секции, журналистически разследвания и данни за избирателната активност зрителите ще научават от сутрешните новини с Виктория Готева и Денислав Борисов и емисиите в 12, 14, 16 и 19 ч. с Виктория Петрова и Юксел Кадриев.

 

Социолози, политолози, журналисти, конституционалисти и експерти по комуникация ще посрещнат първите резултати в специалното студио на bTV „Новите избори. Балотажът“, което започва в 16.30 ч. с Антон Хекимян, Светослав Иванов и Мария Цънцарова. Във фокуса на анализите ще бъде икономиката във време на растяща инфлация и предстояща трудна зима.

 

Кой печели битката за „Дондуков“ 2 зрителите, слушателите и онлайн потребителите ще разберат в платформите на bTV. Двамата кандидат-президенти ще влязат в 360-градусовото студио на bTV с водещи Лиляна Боянова и Иван Георгиев с помощта на високотехнологичната добавена реалност. 

Изборното студио ще продължи до 21.00 ч., когато започва „Гласът на България“, и ще продължи в 00.00 часа с едночасово специално новинарско студио с водещи Лиляна Боянова и Иван Георгиев, които ще направят обобщение на всичко важно от изминалия изборен ден.

*Национално експресно проучване, проведено по поръчка на bTV в периода 15-17 ноември 2021 г. сред 516 лица на възраст 18-54 г. по метода на прякото-лично интервю.

 

ПОСЛЕДНИ

Реклама