На 28 ноември под надслов "Дари за кауза, която ти е на сърце!" ще се проведе „Щедрият вторник“

Реклама

Тази година на 28 ноември отбелязваме деня на дарителството и щедростта с инициативата „Щедрият вторник“.

От 2012 г. насам повече от 100 държави в света се включват в #ЩедриятВторник (#GivingTuesday). Тази година под надслов „Дари за кауза, която ти е на сърце!“ отново милиони хора и стотици хиляди организации ще отпразнуват деня на щедростта и промените, които носи тя в живота на хората и околната среда.

Официален партньор на глобалното движение за България е Фондация „BCause“, която насърчава български организации, фирми и граждани да развиват дарителството и социалните инвестиции.

#ЩедриятВторник в България: 

Сред каузите, които всеки може да подкрепи са: Фондация “За Нашите Деца”; Фондация “Будителките”; Съвета на жените бежанки; Сдружение “Дете и пространство”; Национална мрежа за децата и много други. 

Очаква се над 50 организации и компании да се включат в тазгодишното издание на кампанията в България, а пълният списък можете да видите на сайта на движението.

С разнообразни апели за подкрепа на добрите каузи се включват и посланиците на движението, сред които: Петя Дикова, Полина Гергушева, Живка Попатанасова, Златимир Йочев, Александър Алексиев, Йоанна Темелкова, Елена Замяркова, Ники Кънчев, Лазар Радков, Георги Ненов и др.  

Отново на помощ на организациите и фирмите са специални наръчници с подробна информация и съвети как да се включат в инициативата. Освен това за първи път две столични болници (Военномедицинска Акадамия и УМБАЛ „Св. Анна“) ще станат домакини на акции по кръводаряване, в които всеки може да участва с предварителна регистрация тук.  

За да се включите в #ЩедриятВторник изберете организация с добра кауза, която да подкрепите на 28 ноември, от DMS, Платформата или която и да е платформа в България. Споделете с приятелите си в социалните мрежи своя доброволческа и дарителска инициатива и сложете #ЩедриятВторник. Ако се чудите коя е Вашата кауза, можете да се допитате до Фондация „BCause“. 

ПОСЛЕДНИ

Реклама