Нюзрумът на bTV избра Светослав Иванов за Репортер на годината за трети път

С традиционния конкурс bTV Новините отпразнуваха 13-ата си годишнина

Реклама

bTV Новините отбеляза 13-я си рожден ден с утвърдения от 2004-та година конкурс „Репортер на годината“, в който колегите от нюзрума определят чрез гласуване Репортер, Продуцент, Оператор и Монтажист на годината.

Светослав Иванов спечели титлата „Репортер на годината“ на bTV за трети път, Цветомир Семов грабна приза „Продуцент на годината“ за четвърти път, Благой Момчилов за втори път е „Оператор на годината”, а Витали Варадинов - за втори път стана „Монтажист на годината”.

Преди това Светослав Иванов печели престижната награда и през 2008 г. и 2012 г. От октомври той е водещ на най-новото публицистично предаване 120 минути, което само за броени издания се превърна в една най-гледаните публицистични програми в съботния следобед. Светослав е известен както със силните си международни и локални репортажи за bTV Новините и филми за bTV Репортерите, така и с коментарните си материали по актуални теми в новинарския сайт btvnews.bg.

Продуцентът Цветомир Семов е първият, който получава тази награда още през 2009 г. „Продуцентът е скритият човек в новините. Това е човекът, който трябва да бъде всичко онова, което всички останали не са по една или друга причина – да ги допълва, да ги организира, да ги сплотява, да са един организъм и да правят един наистина добър продукт”, обяснява важната функция на професията си Цветомир.

Благой Момчилов, който наскоро показа на зрителите на bTV и уникални кадри от антиправителствените протести, за втори път стана Оператор на годината. Той взе почетното признание и миналата година, когато то за пръв път беше включено в конкурса. След като през 2012 г. подели признанието си с колегата Ивайло Богатев, тази година Витали Варадинов убедително се наложи като Монтажист на годината.

Новините и актуалните предавания на bTV са най-гледаните и с най-висока степен на доверие в българския ефир вече 13 години. Според последните месечни данни на ГАРБ за октомври категорични лидери в българския ефир и в своя часови пояс са предаванията „Тази сутрин“, „Лице в лице“, bTV Репортерите, „Тази събота” и „Тази неделя”.

ПОСЛЕДНИ

Реклама