Пет първи награди за bTV на конкурса за чиста журналистика „Web Report 2023”

Отличени са Иван Георгиев и Бесте Сабри, Гергана Венкова, Росен Цветков и Станимира Атанасова

Реклама

bTV Media Group спечели повечето награди в шестото издание на конкурса за чиста журналистика на българския интернет портал dir.bg – Web Report. Медията ни спечели пет индивидуални награди в четири от категориите в конкурса.

В категорията "Истински истории" 1-во място спечели "Песента на спасението" на Гергана Венкова. Историята, която докосна не само зрителите, а бе отличена и от журито е за Джем Окур и дъщеря му Танем, които в продължение на 105 часа, или почти 5 дни, остават прегърнати под останките от дома им в Антакия, паднала при първия трус на тежкото земетресение в Турция. 

Награди взе Росен Цветков в категория "Технологии и иновации" за филма си „5G – отвъд митовете“, който бе излъчен в bTV Репортерите. В него журналистът разбива митовете за новата технология.

Голямата награда в категория „Спорт“ получи Станимира Атанасова за „ Другите шампиони: Писмо до ТЕБ“. През март репортерът от спортната ни редакция разказа вдъхновяващата история на Персиян Еленков, който през 2018 г. преживява катастрофа, след която левият му крак е ампутиран. В продължение на пет години той търси спасителя, който му оказва първа помощ и го спасява. С помощта на Станимира Персиян намира спасителя си – д-р Светлин Цонев.

Иван Георгиев и Бесте Сабри грабнаха отличието в категория "Гореща точка" – за филма си в bTV Репортерите, посветени на земетресението в Турция. През февруари няколко екипа специални пратеници на bTV отразиха първите часове на опустошителното земетресение в Турция и Сирия. Водещият на bTV Новините Иван Георгиев и репортерът и водещ на bTV Новините Бесте Сабри събраха истории на разруха, разделени семейства, спасение и надежда в специалното издание на bTV Репортерите, посветено на трагедията.

ПОСЛЕДНИ

Реклама