По повод Световния ден на околната среда на 5.06.2023 г., каналите на bTV Media Group ще предложат специални тематични заглавия в „Зелената седмица“ от 5 до 11 юни

Реклама

Началото ще бъде дадено на 5 юни, точно в 00:00 ч., когато по bTV ще бъде излъчен игралният филм „Капитан Фантастик“ (Captain Fantastic). В центъра на историята е баща, който живее с шестте си деца, изолирани от външния свят в горите на САЩ. След десет години, Бен е принуден да се върне заедно с близките си обратно в цивилизацията и модерното обществото. Но ако завръщането към градския начин на живот представлява предизвикателство за него, то за децата му това ще се окаже същинско изпитание, тъй като те никога не са напускали гората, винаги са били отдалечени от хай-тек цивилизацията, забързаните хора и индустриализираните храни.

От 5 до 8 юни (понеделник-четвъртък) в 23:30 ч. bTV ще излъчи премиерния мини-сериал „Пожари“ (Fires). Епизодите проследяват възникването, разпространението и последвалото потушаване на пожарите в Австралия през 2019 г., които унищожават приблизително 16,8 милиона хектара площ и отнемат живота на най-малко 28 души и 1 милиард животни. В петък (9 юни) от 23:30 ч. ще бъде показан премиерният документален филм „Историята на боклука“ (The History of Trash), представящ пътя на отпадъците от каменната ера, през Античността и Средновековието до наши дни.

На 10 юни (събота) от 14:00 ч. в авторската поредицата на bTV „Неразказано в историята“ зрителите ще могат да гледат документалния филм за Юл Браун – българския изследовател, който успява да накара водата да гори, при това безопасно, контролирано и изключително ефективно. Ден по-късно (неделя, 11 юни) от 14:30 ч. следва още едно българско научно-популярно заглавие – „Наука за морето“. Филмът ще представи биоразнообразието и състоянието на водите и популациите на морските видове по българското Черноморие и ще даде насоки за разумно използване на морските ресурси, намаляване на замърсяването и съхраняване на морската екосистема.

В ефира на bTV Action на 10 юни (събота) от 17:00 ч. ще бъде излъчен специален епизод от предаването „Поглед в бъдещето“, посветен на новите технологии за възобновяема енергия.

Филмовите вечери по bTV Cinema на 7, 8 и 9 юни (сряда-петък) също ще са с тематични кино заглавия. На 7 юни (сряда) от 21:00 ч. във „Върхът на Данте“ (Dante's Peak) зрителите ще се пренесат в подножието на вулкана Данте, където отдавна притихнали сили се готвят да изригнат с опустошителна мощ. На 8 юни (четвъртък) от 21:00 ч. е ред за драмата „33-мата“ (The 33) – разказ по действителен случай за аварията в мина край Сан Хосе в Чили, при която след експлозия 33-ма миньори остават 69 дни под земята, на повече от 600 метра дълбочина. В петък (9 юни) от 21:00 ч. следва лентата с Дуейн Джонсън „Сан Андреас“ (San Andreas), в която масивно земетресение с магнитуд 9 по скалата на Рихтер ще разтърси цяла Калифорния.

В ефира на семейния канал bTV Lady на 5 и 6 юни (понеделник и вторник) от 14:30 ч. ще бъде показана премиерната документалната поредица „Зелените герои“ (Green Heroes), която ще ни срещне с истинските пазители на земните природни ресурси – „зелените герои“, предшественици на един по-устойчив свят. От сряда до петък (7-9 юни), също от 14:30 ч., премиерно за българския ефир ще бъдат излъчени епизодите от предаването за природен лайфстайл „Зелената вълна“ (The Green Wave). То проследява ежедневието на семейство сърфисти, които с пътуванията си в различни страни запознават зрителите с проблемите на околната среда.

Абонатите на онлайн видео платформата VOYO ще могат да се насладят на поредиците „Добре дошли във фермата“, „Гората“, „Един ден от живота на Земята“, „Как климатът създаде историята“, филма „Вълната“ и екзотичното кулинарно шоу „Вкусът на Амазония“.

ПОСЛЕДНИ

Реклама