Политическите дебати стартират в ефира на bTV от 4 март

Актуалните предавания ще предложат предизборни интервюта и дискусии

Реклама

Отразяването на предизборната кампания за поредния предсрочен вот ще стартира в ефира на bTV тази събота. Под мотото „Парламент 49. Време за избор“ медията ще представи кандидат-депутатите, техните каузи, политики и решения и ще сблъска тезите им пред очите на зрителите.

В първия ден от кампанията за парламентарния вот – 4 март 2023 г. (събота), дискусиите ще стартират в сутрешния уикенд блок на bTV „Тази събота и неделя“. През целия месец март журналистът Жени Марчева ще разговаря с кандидат-депутатите от различни политически формации и ще представя казусите и въпросите, с които те искат да се ангажират като народни представители. На живо в студиото на „Тази събота“ ще гостуват претендентите за парламенталните кресла, за да обсъдят защо това е тяхна кауза и какви са стъпките за преодоляване на проблема. Предаването се ангажира да проследи развитието по случая и дали до изтичане на мандата на депутата, проблемът ще бъде решен.

През следващия месец всяка неделя в предаването „Тази неделя“ водещата Мария Цънцарова ще проведе четири дебата между представители на различни формации и кандидати за депутатските места.

В предаването „120 минути“ със Светослав Иванов представителите на извънпарламентарните и парламентарно представените партии също ще имат възможност да изкажат своите тези и да убедят избирателите да ги подкрепят чрез участията по значими теми и обществено-политически въпроси  в следобедните часове на неделния ден.

От понеделник до петък в сутрешния блок на bTV „Тази сутрин“ също ще има серия от политически дебати с водещ Златимир Йочев. В тях представителите на партиите, които се очаква да са в следващия парламент според изследванията на социологическите агенции, с които работи bTV, ще влизат в директен сблъсък по най-горещите теми, които вълнуват избирателите. Зрителите ще могат да гледат дебати всяка сряда, разпределени по теми политически платформи и програми, външна политика и сигурност, бюджет, икономика и енергетика, както и социална политика и здравеопазване. Освен директните сблъсъци, индивидуални гости на Златимир Йочев ще бъдат водачи на листи и ярки личности от гражданските квоти на партиите.

Всеки делничен ден от 6 до 31 март в предаването „Лице в лице“ зрителите ще могат да видят интервюта на представители на различните партии. Водещата Цветанка Ризова ще провежда и тематични дебати между двама опоненти всеки вторник и четвъртък.