Поредно признание за bTV: Награда за нюзрума на телевизията от Конкурса за биоразнообразие и климат 2020

Отличието за задълбочените репортажи и разследвания по важни природозащитни теми прие журналистът на bTV Новините Марин Николов

Реклама

Журналистите в bTV Новините получиха поредно признание за работата си, като заслужиха общия приз на журито за най-добър журналистически материал от конкурса за биоразнообразие и климат за 2020 г. 

От името на нюзрума на bTV отличието прие разследващият журналист на телевизията Марин Николов. Неговият филм в bTV Репортерите „Да върнеш парите“ бе сред номинираните за  Годишните награди на Българска фондация „Биоразнообразие“.

В резултат на задълбочените си репортажи и разследвания по важни природозащитни теми, в категория "Най-добър журналистически материал, свързан с опазване на българската природа и климатичните промени", бяха номинирани редица материали на журналисти от bTV и други медии. Сред тях са филмите на bTV Репортерите - „Застрашени територии“ на Леда Цветкова и Анна-Мария Конова, „Гори“ на Ирена Рашева и „Наследството на въглищата“ на Русалин Венев и Борислав Мавров. Всички те отразяват по обективен начин проблемите, свързани с посегателствата върху природата, и предизвикаха силна обществена дискусия, реакция и съпротива на случващото се.

В журналистическата категория на конкурса бяха номинирани и репортерите от „Тази сутрин“ - Глория Николова за своите репортажи на тема замърсяването на река Тополница от мина Медет и Рени Христова заради серия от репортажи за унищожението на река Вит.