Реклама

Предаването ще бъде открито от специално изпълнение на четиримата треньори в „Гласът на България“ – Галена, Дара, Любо Киров и Иван Лечев. Те ще бъдат и специалните гости. За музика в новогодишната нощ не само ще говорят, но и ще пеят и Васил Найденов, Меди, Прея, Маги Джанаварова, Есил Дюран, Дичо, Наско от БТР, Део, Константин и Софи Маринова. А фолклорната трупа „Бабите Шопкини“ ще представи невиждано изпълнение!

 

Успехите през годината Ивет и Николаос ще обсъждат с олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика. Ще се забавляват и с Коцето и Фънки. Разбира се, ще има и необичаен обзор на годината в рап стил, изпълнен от Николаус. А децата-актьори от сериала „Татковци“ ще говорят като възрастни. Мария Сапунджиева пък ще готви за новогодишната трапеза, но с чужди ръце. А Кристина Димитрова ще пее с чужд глас.

 

Ще има и състезание между два отбора - на Новините (в който са Светослав Иванов, Петър Бакърджиев и Радина Червенова) и на Забавните предавания на bTV (Николаос, Тодор Кантарджиев и Алекс Петканова). Те ще се изправят един срещу друг в дуел със смешки. Кой ли ще победи?

Зрителите също ще се включат в двучасовото шоу със своите специални пожелания за 2022 година. А бендът на Шоуто пък има специална песен-изненада.

На „ГАРА МЕЧТА“ ще изпратим старата година

 

Новогодишното шоу на bTV – „Гара Мечта“ започва точно в 22:00 на 31 декември.  За никой не е изненада, че комедийната програма е поверена в ръцете на актьорите: Любо Нейков, Тончо Токмакчиев, Кръстю Лафазанов, Руслан Мъйнов, Христо Гърбов, Ненчо Илчев, Петьо Петков – Шайбата, Иван Бърнев, Албена Колева, Лилия Маравиля и  Вальо Танев. Както и изпълнителите: Васил Петров, група „Акага“, Иво Димчев, Тони Димитрова, Графа и Веско Ешкенази, Папи Ханс, Стенли и Димитър Ковачев – Фънки, квартет „Дестини“, Поли Генова, Калин Вельов и Нина Николина, Богдана Карадочева и група „Остава“. Програмата няма да наподобява „Комиците“.

 

Действието се развива на ЖП гара - утопично място където мечтите на всички българи са се сбъднали. Сюжетът представя двама непознати, Песимист и Оптимист, които се срещат в новогодишната нощ докато пътуват с влак. Между тях възниква спор кой - кой е и дали България си струва. Свадата ескалира и Оптимистът дърпа аварийната спирачка пред безпомощния кондуктор. Влакът дерайлира насред нищото. Песимистът обвинява Оптимиста за тяхната неволя и как ще изпуснат новата година. Много скоро всички пътници разбират че влакът всъщност е спрял на най- необикновено място, а именно на „Гара Мечта“. Тя е обратното на това, което може да се очаква от типичната българска гара. Гарата е една утопия. Красива, лъскава и подредена, перфекто подготвена за новогодишната нощ. Оптимистът и Песимистът се сблъскват директно с персонала на гарата - любезен, възпитан и работи с желание. Около тях пътниците са необичайно приветливи, помагат си с багажа, правят път един на друг и си раздават подаръци. Двамата са още по-шокирани когато разбират, че по коловозите профучават влакове от цял свят. Последният заминаващ е от Ню Йорк през Тутракан до Сидни.

 

По най-невероятния начин на гарата се появяват популярни звезди - изпълнители, които представят свойте хитове и заминават да празнуват навсякъде по света.