Ричарад Клайдерман свири за 20-годишнината на Classic FM радио

Концертът е на 15 декември в София с участието на Оркестъра на Classic FM радио

Реклама

С концерт на прочутия френски пианист Ричард Клайдерман ще бъде отбелязана 20-годишнината от създаването на първото и единствено в България радио за класическа музика – Classic FM. На 15 декември от 19:30ч. в Зала 1 на НДК Клайдерман ще поздрави със своите изпълнения уникалната медия, която в продължение на две десетилетия предлага на слушателите програма с музикални шедьоври от последните няколко века. Пианистът ще свири заедно с талантливите музиканти от Оркестъра на Classic FM радио, а събитието се организира от музикална агенция "Кантус Фирмус".

Програмата на 15 декември ще представи една уникална смес от класика, популярни песни и филмови хитове, аранжирани за пиано и оркестър в характерния за пианиста романтичен стил.

Публиката ще чуе "New Blue Rondo", по известния хит на Дайв Брубек, "You Raise Me Up" на дуото Secret Garden, откъси от балетите "Ромео и Жулиета" от Прокофиев и "Спартак" от Хачатурян, от мюзикълите "Клетниците"  и "West Side Story", от филмите "Списъкът на Шиндлер" и "Титаник", както и хитове на ABBA и Стиви Уондър. Към тях се добавят и оригиналните мелодии на Пол Дьо Сеневил, чиито пиеси "Елеана" и "Балада за Аделин" са се превърнали в класика.  

20 години Classic FM радио е организатор, съорганизатор и партньор на най-мащабните концерти, фестивали и събития за класическа музика и се е наложило като своеобразна институция за класическа музика в България.

Билетите за концерта на Ричард Клайдерман се продават на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България", в билетния център на НДК и онлайн на TICKETSBG.com. Цените са от 30 до 70 лв.

ПОСЛЕДНИ

Реклама