Реклама

Той е типичен пример за екшън герой. Актьор, режисьор и майстор по бойни изкуства с 3-ти дан черен колан по карате киокушин. Той е от златното поколение на Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Брус Уилис, Чък Норис, Стивън Сегал, Уесли Снайпс и Жан-Клод Ван Дам.  

Днес Долф Лундгрен продължава да бъде фактор в света на фитнеса и културизма, а Voyo.bg представя седем от най-добрите кино ленти с негово участие. За любителите на статистиката е важно да се отбележи и още нещо – той говори шведски, английски, испански, френски, италиански и дори малко японски език. Сам поддържа официалния си сайт.

Филмите на Voyo.bg: 

„Скривалище за наркотици“ (Stash House, 2012). Влюбена двойка решава да си купи нова къща. Но при първото им посещение намират скрити в стените наркотици. Опитвайки се да се махнат от там, попадат на злобния съсед Спектър, който със своя съучастник се оказва собственика на дрогата. Двамата влюбени ще трябва да измислят план и то бързо, за да успеят да се измъкнат живи от лапите на бандитите.„Езерото на акулите“ (Shark lake, 2015). Няколко акули окупират езерото на тихия и малък град Лейк Тахо, Невада. Една полицайка ще бъде принудена да игнорира закона, любовта и бившия си съпруг, за да спре акулите, преди да нарасне броят на труповете в града.

„Червеният скорпион“ (Red scorpion, 1989). Руски агент на ЦРУ е изпратен в пустинята да намери и отстрани чернокож революционер, но видял много кръв, несправедливост и избиване на невинни хора, руската тренирана бойна машина минава на страната на бежанците, борещи се за справедливост.

„Пълен контакт“ (Direct Contact, 2009). Майк Ригинс е бивш служител от спец частите, попаднал в затвора. Когато му предлагат да спаси отвлечената американка Ана Гейл срещу свободата си, Майк приема. Скоро след спасителната акция обаче, той открива, че това е било капан, за да се изкара Ана на открито.

„Гробницата на дракона“ (Legendary: Tomb of the Dragon, 2013). Травис Престън и екипа му пристигат в Китай за да заловят съществото Криптид, което сее хаос в малко провинциално градче. Ситуацията се усложнява, когато по петите на Криптид тръгва и легендарният ловец на глави Харкър, който няма да се спре пред нищо, за да се докопа до съществото. Много бързо мисията на Престън и екипа му се превръща в отчаяна борба за оцеляване.

„Битката на прокълнатите“ (Battle of the Damned, 2013). Смъртоносна вирусна епидемия променя изцяло живота на земята. Войникът Макс Гетлинг се е превърнал в лидер на малка група оцелели. Разчитайки на помощта на няколко бойни робота, той се опълчва на армия от заразени хора, която застрашава живота на всички, които са имали късмета да избегнат опасната глобална зараза.

„Безшумен спусък“ (Silent trigger, 1996). Професионален убиец-снайперист има мисията да превземе небостъргач и от покрива му да отстрани важна правителствена личност. Той среща своята стара и красива партньорка, с която имат незагърбено минало и докато часовете летят и времето за мисията настъпва, и двамата са готови да посрещнат последствията, които ще се случат когато откажат да изпълнят мисията си.