Седмица на коледния дух в „Тази сутрин“ от 20 декември

В традиционната поредица зрителите ще видят вълнуващи гости и вдъхновяващи житейски примери на достойни българи

Реклама

В дните преди Рождество Христово сутрешният блок на bTV ще представи на зрителите “Седмица на коледния дух”. От 20 до 24 декември водещите Биляна Гавазова и Златимир Йочев ще посрещнат в студиото на „Тази сутрин“ достойни българи и вълнуващи личности, които ще разкажат своите вдъхновяващи житейски истории.

Поредицата започва в понеделник от 6:00 ч. и първо ще представи „златните момичета“ от ансамбъла по художествена гимнастика, които през лятото накараха цяла България да се гордее с олимпийско злато от игрите „Токио 2020“.

Писателят Георги Бърдаров ще разкаже във вторник за професионалното си постижение - Европейската награда за литература, а в сряда зрителите ще видят историята на лекарите от Пазарджик, спечелили 43-дневна битка за живота на млад пациент с коронавирус.

В четвъртък, 23 декември, сутрешният блок ще покаже историята на пожарникарите герои, които спасиха 27 души в Благоевград. Празничната утрин преди Бъдни вечер от ефира на „Тази сутрин“ ще започне в 7:00 ч., когато зрителите ще видят вдъхновяващата история на доброволеца, оказал първа помощ на четирима туристи, паднали в улей край Джандема.

В „Седмицата на коледния дух“ зрителите на „Тази сутрин“ ще видят още на живо: какво мотивира доброволеца, дарявал кръв 96 пъти; проф. Николай Витанов от топ 10 на световните учени и д-р Валентин Великов, спасил датския футболист Ериксен, който колабира на терена по време на UEFA EURO 2020. В духа на предколедното настроение, Мария Жекова от MasterChef ще покаже как подготвя своята празнична трапеза.

През последните години поредицата „Седмица на духа“ се превърна в традиция в дните около най-светлите български празници. Отвъд злободневните теми и вълнения от деня, екипът на „Тази сутрин“ за пореден път осъществява позитивната инициатива, като насочва светлините на прожекторите към хората, които ни карат да се гордеем, че сме българи, тези с вдъхновяващи житейски истории, символи на „Добрия пример“.