Реклама

Критични ситуации, инфарктни решения, преследвания и прелюбопитни разследвания очакват зрителите на bTV в екшън сериала „Смъртоносно оръжие“ („Lethal Weapon“) – телевизионна адаптация на едноименната филмова поредица. Стартът е на 1 януари (понеделник), а епизодите на мащабната продукция с Клейн Крауфорд и Деймън Уейънс, които се превъплъщават в емблематичните роли на Ригс и Мъртоу, ще се излъчват всяка делнична вечер от 21:00 ч.

„Смъртоносно оръжие” проследява историята на класическото полицейско дуо Ригс и Мъртоу. Двамата работят в ритъма на изпълнения с престъпления Лос Анджелис. След смъртта на младата си съпруга и нероденото си дете, бившият морски детектив Мартин Ригс (Клейн Крауфорд) се премества в Калифорния, за да започне живота си на чисто в полицейския участък на Лос Анджелис. Негов партньор е Роджър Мъртоу (Деймън Уейънс), тъкмо завърнал се на работа след почти фатален инфаркт.

От момента, в който двамата се срещат, става ясно, че партньорството им е обречено – Ригс следва инстинкта си, докато Мъртоу твърдо се доверява на разума си. Но по време на първия им случай Ригс въвлича Мъртоу в преследване и престрелка с търговци на наркотици – операция, която излага на риск собствените им животи. Мъртоу за пръв път изпитва истински адреналин от толкова години насам и усеща, че отново започва да се чувства „жив“…

Ригс разбира какъв е смисълът на живота за Мъртоу – той има семейство и новородено бебе, за които си заслужава да „оцелее“. Ригс пък осъзнава, че може би е намерил нещо, за което си струва да живее – партньор и приятел в лицето на Мъртоу.

„Много харесах сценария, когато го прочетох. В самия Мъртоу намирам човек, който има нужда от приключения. Преди време преживях мозъчна операция. След такава случка е трудно да се включиш в предишното си всекидневие и да живееш пълноценно. Мисля, че точно там се намира и самият Мъртоу. Това е герой, който вече е познат на публиката. Ако решиш да имитираш вече познатото, си загубен. Затова трябва да се стараеш всеки ден и да влизаш все по-убедително в кожата на персонажа”, споделя Деймън Уейънс.

„Честно казано, не бях заинтересован да участвам в поредица като тази. Без въобще да прочитам сценария, бях категоричен, че не искам да се снимам. Смятах за неуважително да искаш да повториш филм, който е имал такъв успех. Но продуцентите бяха много настоятелни. Разбрах, че са минали през поне 30 актьора преди отново да ми предложат да работя с тях. Прочетох част от сценария и разбрах, че съм бил на крачка от загубата на нещо специално”, признава Клейн Крауфорд.

Веднага след „Смъртоносно оръжие“, всяка делнична вечер от 22:00 ч. зрителите на bTV ще имат възможност да проследят епизодите от втория сезон на екшън сериала „Жива мишена“ („Human Target“), в центъра на който е необикновеният частен детектив Кристофър Ченс (Марк Вали).

ПОСЛЕДНИ

Реклама