Станислава Цалова: Почти припаднах на първия си ефир

Реклама

Станислава Цалова и Анатолий Попов в студиото на “24 часа от живота”
Снимка: Георги Кюрпанов-Генк

Чаровната синоптичка на bTV Станислава Цалова участва в подкаста „24 часа от живота“, където разказва за първите стъпки в кариерата си.

Причината Стаси да започне работа в телевизията всъщност е майка ѝ, която разбира от вестник “24 часа”, че прохождащата тогава bTV обявява конкурс за водещи на прогнозата за времето. “Мама настоя да се явя на този конкурс. Нямах избор, защото тогава бях направила една голяма щуротия и трябваше да се опитам да оправя нещата”, разказва синоптичката. Постепенно обаче осъзнава, че с работата си може да бъде полезна и именно това я задържа толкова години на малкия екран. С усмивка си спомня, че първият ѝ ефир е бил много мъчителен за нея и почти е припаднала от притеснение.

Преди да започне работа в телевизията, тя завършва колеж по фотография, който и до днес ѝ помага в обработването на изображенията за прогнозата за времето.

Детската мечта на Станислава Цалова била да стане машинист или разносвач на пици и все още понякога си мисли какво трябва да се случи в живота ѝ, за да стане ватман. Определя се като луда майка, а най-важното, на което иска да научи децата си, е да бъдат добри хора.

Цялото интервю, в което Стаси разказва за японската култура, искала ли е да се откаже от телевизията, продължава ли времето да я изненадва и още интересни истории, може да чуете в подкаста „24 часа от живота“ тук.