Стартира Web Report 2021: Когато авторите говорят с факти

Водещи имена в медиите ще оценяват материалите в конкурса за добра журналистика на Dir.bg

Реклама

Българският интернет портал Dir.bg обявява началото на конкурса за добра журналистика Web Report 2021. Четвъртото му поредно издание отново дава поле на авторски материали с достоверна, обективна и впечатляваща информация по обществено значими теми.

Авторите могат да подават материалите си за участие в следните категории – Общество, Истински истории, Икономика, Технологии и иновации, Култура и изкуство, Спорт. В тон с последните тенденции в медиите, Web Report 2021 дава още една възможност за участие спрямо предишните години, добавяйки изключително актуалния жанр Подкаст.

„Web Report е конкурс за важните теми, които вълнуват обществото и авторите, които продължават да спазват професионалните стандарти в бурно развиващата се информационна среда. Мотото на тазгодишното издание на журналистическото състезание е най-краткото обяснение на посланието на Web Report – стандартът за добра журналистика е, когато авторите говорят с факти. Горди сме, че успяхме да затвърдим конкурса като мястото за чиста журналистика, на което значимата и проверена информация и обективният подход са сред най-силните аргументи на авторите да спечелят. Очакваме материалите на новите участници с ентусиазъм, любопитство и изключително компетентно жури“, казва оперативният директор на Dir.bg Иван Брайков. 

Както и при предишните издания на конкурса, водещи имена в българските медии ще четат и гледат, рецензират и оценяват авторските материали. Сред професионалистите с тежка дума в Web Report 2021 са Владимир Жеглов (Основател на Dir.bg и почетен председател на журито), Антон Хекимян (Директор "Новини, актуални предавания и спорт", bTV), Ваня Николова (Журналист, сценарист), Владимир Йончев (Гл. редактор, OFFNews.bg), Галина Александрова (Гл. редактор, 3e-news.net), Найден Тодоров (Председател на Асоциацията на спортните журналисти в България), Евгени Димитров (Основател на агенция "Булфото").

Наградата за всяко първо място в категория е парична премия. Журито на конкурса ще отличи най-добрите фото, видео и подкаст публикации със специални награди. На церемонията по връчването на наградите по традиция ще бъде обявена и наградата "Млад автор".

Одобрените за участие журналистически материали ще бъдат публикувани в специалната категория "Участници" в сайта на Dir.bg https://webreport.bg, където може да бъде намерена и пълната информация за конкурса и изискванията към материалите. Подробности за него можете да видите и във Фейсбук страницата https://www.facebook.com/webreportdir.bg.

Изисквания и допълнителна информация:

За да бъдат одобрени материалите за Web Report, те трябва да са написани на правилен български език, да гарантират за достоверността на информацията чрез препратки и цитиране на оригиналните източници и да посочват своя автор.

Важно изискване е материалът да е публикуван в периода 17.02.2020 – 17.05.2021 г.

Конкурсът вече е отворен за участие и заявките и материалите се приемат само в електронен формат на имейл webreport@webreport.bg.

Срокът за подаване на материалите изтича в 00 ч. На 17.05.2021 г.

bTV e медиен партньор на конкурса Web Report 2021

 

ПОСЛЕДНИ

Реклама