Там, където е публиката - навсякъде

За синхрона в мултиплатформения свят на съдържанието и успешната реклама с bTV Media Group

Реклама

Бизнес успехът може да има различни измерения и направления, по които да бъде постигнат. Факторите и обстоятелствата, свързани с растежа, съпътстват неизменно предприемаческото или корпоративно начинание по пътя към желаните резултати. 

Да бъдеш един от големите е плод на усърдие, постоянство, много труд и добро стратегическо планиране. Е, и може би малко реклама. Брандовете осъзнават, че успехът и популярността на една марка се изгражда върху цялостното общуване и преживяване на клиентите, подкрепено като процес от рекламата.

Добре, но как са се превърнали в марките, които са? И как можем да измерим търговското въздействие на нещо толкова субективно като творческия облик на една рекламна комуникация? Да погледнем към опита на големите.

Начинът, по който вашата марка се е превърнала в бранда, който е днес, вероятно е плод на една добра история (бранд идентичност), разказана (сторителинг) по креативен и запомнящ се начин (видео) чрез силно медийно средство (телевизия), което достига до най-много хора. Що е то? Реклама.

Като рекламна форма, видеото може би оказва най-силно емоционално въздействие върху увеличаването на възвръщаемостта от дадена реклама. В съвременния свят на фрагментирано внимание, аудиторията е навсякъде и консумира съдържание през различни устройства и платформи. Именно затова е важно те да се допълват взаимно.

Какво е рекламата през призмата на медиите?

В качеството си на професионалист с над 20 години опит в индустрията, търговският директор на bTV Media Group Велимира Петрова има обширни наблюдения върху  медиите и агенциите. Тя встъпва със своя доказан талант и експертиза да трансформира компаниите, ускорявайки растежа и резултатите им във всички направления, канали и платформи. „Като водеща медийна група, със своето портфолио bTV Media Group ежедневно поема ангажимент да следва и прилага най-добрите световни бизнес практики с доказани резултати към разнообразната си аудитория, бизнес партньори и рекламодатели. В генетичния код на bTV Media Group е заложено да задаваме стандартите в индустрията и да държим курса. Това означава да сме довереният партньор в постигането на впечатляващ ефект от мултиплатформени 360-градусови решения за надграждане на комуникационните рамки на марки от всякакъв обхват и мащаб. Да бъдеш партньор на толкова огромна  част от брандовете на българския пазар е привилегия и отговорност, която ние защитаваме с индивидуален подход и със стратегия, насочена към изграждането на всеки наш собствен комуникационен продукт като проявление на нуждите и  търсенето на пазара.“ споделя Петрова.

Придобиването и поддържането на качествено и политематично съдържание е сред приоритетите на медийната група, която продължава да инвестира в проекти с доказан зрителски интерес. Посоката на взаимодействие с рекламодателите, а именно групата да позиционира посланията им в надеждна среда с концентрация на отчетливо изразено зрителско внимание, с цел постигане на максимални резултати, е в основата на търговските ценности и визията за развитие на bTV Media Group.

„Качествено съдържание на всички платформи – новини, публицистика, ентъртейнмънт, спорт, култура, цялостен микс от емоционален заряд – ако има едно място, на което аудиторията намира всичко това, то е именно в медийното портфолио на bTV Media Group, което е част от общественото ежедневие. Всекидневно работим в посока да създаваме качествено и полезно съдържание, да забавляваме зрителите, слушателите и онлайн потребителите, и да надграждаме технологичния и творчески капацитет, за да отговаряме на нуждите на партньорите. Занапред ще продължим с този концентриран подход на развитие - креативност в предлагането на съвременни и доказано работещи решения за всички участници – както за рекламодателите, така и за зрителите, чрез съдържанието, което подготвяме в предстоящите сезони. Непосредствено ни предстои старта на Есен 2023“, добавя Петрова.

Всяка реклама е една своеобразна идея, която цели да провокира или вдъхнови действие от страна на крайните потребители, защото те са ключът към успеха на дадена марка - не само защото осигуряват пазарен дял, но и защото след като направят покупка, те валидират фундаменталната цел на всяка маркетингова стратегия –да продава. Около тази теза се обединяват единодушно в отдел „Продажби“ на bTV Media Group.

Телевизията дава възможност за предаване на рекламното съобщение, генерирайки първоначалното внимание, за да създаде емоционална връзка с аудиторията и затвърждаването ѝ чрез възможността за повторяемост в различно време на деня. Дигиталната среда позволява интерактивност и допълва преживяването от екрана, а разпознаваемите гласове в радио ефира, позволяват още по-продължителна асоциация със съдържанието на bTV Media Group.

Известно е, че мозъкът консумира информацията на части. Позиционирането на рекламното послание в точния момент, щe доведе до правилното и адекватно възприятие на комуникационната цел. Рекламата е история, свързана по завладяващ начин, и е особено ефективна, когато творческият ѝ заряд провокира емоция или изненада.

Изборът на правилния формат е от не по-малко значение. Правилното медийно пространство с качествено и разнообразно съдържание, което стои в основата на доброто телевизионно програмиране, е и пътят към достигане на максимално ефективна възвращаемост от рекламната инвестиция.

„В bTV Media Group подхождаме към брандовете като бизнес партньори, с които заедно постигаме високи резултати. Развиваме отношенията си с всеки един бранд на пазара с увереността, че подхождаме индивидуално към тях в съществуващата ни мултиплатформена среда. Продължаваме развитието си и инвестираме в богато, висококачествено  и разнообразно съдържание, ориентирано към забавлението, информираността и емоциите на разнообразната ни аудитория,“ допълва търговският директор на медийната група.

В днешно време съдържанието е навсякъде, както и публиката. Цялото телевизионно портфолио на bTV Media Group се радва на максимално дълъг цикъл на живот на всички устройства. „Допълнителните възможности, които предлагаме извън телевизионния ефир в дигиталните и радио платформи дават достъп до изцяло премиерно и ново съдържание, което добавя емоционална стойност към цялостното преживяване на аудиторията. Ексклузивните предавания, които подготвяме специално за уебсайтовете и радиата ни подсилват връзката на зрителите със заглавието и дават възможност на публиката да открива любимото си съдържание на всички bTV платформи, по всяко време“, споделя Петрова.

Медиите са винаги нащрек и именно затова аудиторията разчита на тях за информираност и емоция. Последната се създава благодарение на усещането за очакване и надграждане на преживяването с епизодичния характер на сериали и риалити формати, които всички очакват да посрещнат с нетърпение през есенния сезон на bTV Media Group.

ПОСЛЕДНИ

Реклама