Три лица на bTV бяха отличени с наградите „Достойните българи“

„Не е важно да даваме хиляди, а да сме хиляди. Важно е да помагаме“ – апелира Ники Кънчев към хората в България

Реклама

На церемония в Националния дворец на културата бяха връчени годишните награди „Достойните българи“ на в-к „24 часа“. 21-то издание на инициативата отличи българите, които са извършили добри дела и инициативи в подкрепа на нуждаещи се през 2023 година.

С посланията, че добротата и отговорното поведение трябва да се предават, организаторите изразиха признание за поредна година към общността на достойните хора в България. Сред наградените инициативи беше специалният благотворителен епизод на „Стани богат“ със завръщането на Ники Кънчев като водещ на предаването. Изданието бе в подкрепа на програмата “Топъл обяд“ на Българския Червен Кръст (БЧК), а със събраните средства от него са осигурени над 21 500 пакета „топъл обяд“ за ученици в нужда. Емблематичният водещ на любимата игра за знания Ники Кънчев сподели от подиума: „Хубаво е, когато обществото в лицето на „24 часа“ има сетивата да посочи добрите примери и да ги извади на повърхността. Наградата, която е взимам е доказателство за това, че правим неща, които имат смисъл. Щастлив съм, че с моето завръщане в „Стани богат“ успяхме да направим нещо хубаво и смислено. Аз често се включвам в подобни инициативи. Благодаря на bTV, на Стани богат и на БЧК, които ни вдъхновиха да направим това силно предаване и покрай него, да подкрепим около 2000 деца в образователната система. Не е важно да даваме хиляди, а да сме хиляди. Важно е да помагаме“.

 

Главният оперативен директор на bTV Media Group Господин Йовчев връчи приза „Достоен българин“ на Михаела Здравкова, майка на 21-годишния Ангел, който загуби живота си миналата година в Пазарджик, за подкрепата ѝ към деца-сираци чрез благотворителна продажба на 400 плюшени мечета. „Благодаря на организаторите от „24 часа“, които ни събират всяка година в името на доброто. Най-вече обаче искам да благодаря на достойните българи, които са причината да бъдем тук. Вярвам, че единственият начин загубата на духовенство в едно общество да бъде победена, е чрез добри примери. Тези мечета с кауза, са не просто мечета, а са късчета добро, късчета надежда и късчета вяра. Благодаря ви затова, че пръскате вяра, добро и надежда. Поклон пред всички достойни българи“ – каза Господин Йовчев. От своя страна Михаела Здравкова благодари за подкрепата в най-тежкия за нея момент и сподели, че с помощта на приятелите са успели да помогнат на 7 деца да подобрят своя живот.

Репортерът на bTV Емил Митев бе също удостоен за своите репортажи за пътна безопасност: „Благодаря за тази награда. Има резултат от всичко, което правим с нашите репортажи за пътна безопасност, включително и подкрепата от институциите. Идентифицираме войната по пътищата като кауза, за която трябва да работим всички заедно“.

Актьорът Филип Буков, който също е едно от лицата на bTV Media Group, получи признание за акция, при която спаси майка и бебе на пешеходна пътека в София. Той каза от сцената, че „зрънцето на добрината е да поощряваме всички хора, а когато завъртим колелото на поощрението, благодарността и добрината заедно, ще направим България едно много по-добро място за живот“.

Сред другите наградени инициативи или личности в „Достойните българи“ са проектът ПоетиТЕ, чрез който любими български артисти представят най-хубавите и любими български стихове, Фондация "Ангели на пътя" с каузата нито едно дете повече да не остави живота си на пътя, първият човек в света, който с присадено сърце и бъбрек изкачи най-високия връх в Африка - Георги Пеев от Хасково, Фондация "Стилиян Петров" за дарените средства за медицинско оборудване и онкологична апаратура, медицинската сестра Даниела Георгиева, спасила пътничка по време на полет и др.

Повече за инициативата може да прочетете тук.

ПОСЛЕДНИ

Реклама