Три минути са достатъчни на Цветанка Ризова, за да я заобича телевизията

Емблематичната водеща участва в подкаста „24 часа от живота“

Реклама

От години журналистката е водеща на едно от най-гледаните публицистични предавания в bTV - “Лице в лице”. Първата ѝ поява на малкия екран е в рубриката “3 минути”, където всеки ден се коментират актуалните теми от деня. “Пишех същото и за вестника, то беше готово в главата ми, не ми трябваше аутокю и в три минутки можех да обобщя всичко, което се е случило”, разказва Ризова пред Анатолий Попов в подкаста “24 часа от живота”.

Преди да започне работа в телевизията, като студентка трупа стаж в печатни медии и радиоефира. Телевизията я избира, а не тя нея, както обича да казва водещата.

“Минала съм през всички стъпала - репортер, редактор, водещ брой, анализатор. За мен това е най-доброто, което успя да ми се случи. Ако не минеш през целия този път, винаги ще ти личи, че нещо ти липсва. Интелигентният зрител го усеща. Не може да тръгнеш от горе”, казва Цветанка Ризова.

Когато получава покана да стане част от телевизията, приема веднага, без да се замисля. В този период усеща, че има нужда от нещо различно.

“В такива моменти хората си придават важност и казват, че ще отговорят днес или утре, или вдругиден. Аз казах веднага “Да!”. Така и живея - или е да, или е не! Излишната важност не е моята стихия”, твърди журналистката.

Къде не успяват да се разберат политици и хора, лесно ли е да си кажем нещата лице в лице, кое е най-трудното ѝ интервю, каква е била като дете и какво разказа Цветанка Ризова за себе си извън ефир може да чуете в подкаста “24 часа от живота”.