Веси Цурбрюг: Животът е вкусен

Чаровното лице на рубриката „Да, шеф!“ в „Преди обед“ – на фокус в новия брой на сп. Grazia

Реклама

"С Веси се срещнах преди няколко години в гримьорната на bTV. Тя е част от екипа на „Преди обед" още от самото му създаване, но винаги е била зад кулисите на предаването. С началото на новия сезон обаче, Веси застава пред камерата, за да ръководи кулинарната рубрика „Да, шеф!", в която заедно с най-добрите готвачи показва приготвянето на вкусни, различни и интересни ястия", това пише редакторът на сп. Grazia Димитрина Иванова за чаровната Веси Цурбрюг, която е толкова цветна и шармантна не само на екран, но и в живота.

В статията си, Димитрина Иванова споделя още: Веси умее да се наслаждава на хубавата храна, хубавите вина, хубавите места и най-вече на срещите си с хората. Преминава през живота с точната доза хумор и самоирония и му придава онзи вкус, с който той става по-пикантен, по-топъл, по-цветен, по-хубав.

„Стана ми хубаво, но и притеснително“, казва Веси за момента, в който й предлагат да поеме рубриката „Да, шеф!“, малко преди от екипа на предаването да излязат в лятна ваканция. Приема предизвикателството и бързо успява да преобрази кухненския кът в студиото, така че в него да има всичко необходимо, за да бъде функционален, стилен и уютен. „Аз съм табиетлия човек, искам всичко да ми е изчистено, подредено, взискателна съм към детайлите", допълва дамата. Има една лятна ваканция време, за да се настрои за новата си роля, затова избира да се оттегли в малката си вила в село Дълбоки дол, близо до Троян, откъдето е родом. Отдава се на градинарство, а из къщата от грамофона се носи музиката на Ricchi e Poveri.

Като подготовка за новата си роля в „Преди обед“, Веси си набавила и около десетина кулинарни книги, но й помага и това, че освен нея съпругът й също има отношение към храната и готви много добре. Когато той разбира за новото ѝ професионално предизвикателство, я попитал дали го иска. Тя потвърдила и той я подкрепил с простичкото „Тогава го направи". Със Зигфрид Цурбрюг, който е швейцарски дипломат, се запознават през 1999 година в бившия испански ресторант на ул. „Шипка“ и вече над 20 години в дома им цари обич, любов и най-вече приятелство.

Какво още разказва духовитата и харизматична Веси, която е и сред първите, упражнили професията на фейсконтрол в клубния живот на България, вижте в новия брой на сп. Grazia.

 

ПОСЛЕДНИ

Реклама