Реклама

Винаги усмихнатата водеща на предаването „Тази събота и неделя“ по bTV Петя Дикова бе първият гост, който прекрачи прага на новото студио, в новия трети сезон на „24 часа от живота“ – седмичния подкаст на в-к „24 часа“. Според водещия Анатолий Попов, Петя Дикова е „полазникът“ на новото студио, който със сигурност ще им бъде на късмет. Какво сподели водещата на bTV в първото му издание за 2022 г., може да прочетете в сайта на медията, в днешния брой на изданието и на всички подкаст плаформи на „24 часа“.

Как започна новата годината за теб в личен план?

Започна много хубаво. Тихо, кротко, спокойно, семейно… с традиционното наблюдаване на зарята. Мислехме, че повече хора ще се вслушат в призива на „4 лапи“, но това не се случи, затова пък малките се зарадваха на едно светлинно шоу.

А подаръците?

Аз вярвам, че децата трябва да се отглеждат с по-малко подаръци и с риск да ви разочаровам, нямаше твърде много подаръци. Но дядо Коледа дойде в нашия дом. Моите деца му бяха оставили бисквитки, които той изяде и в нощта на Коледа имаше и подаръци… и легендата а дядо коледа беше съживена още веднъж

От 8 януари предаването на bTV “Тази неделя” е вече с 1 час повече. Какво ново ще видят зрителите?

Да, имаме още един час, в който заедно с Мария Цънцарова, а и с продуцента Ралина Тропанкева да разкажем за темите, които ни вълнуват, да покажем гостите, които според нас са най-актуални, и по най-добрия начин да откликнем на интереса на зрителите. За нас това е голяма отговорност. Да, това е и повишено доверие към нас и потвърждение, че се справяме добре. Възхищавам се на Мария, че всяка седмица успява да напипа пулса на политическите и социалните събития по-най-добрия начин и след нейния сегменти в неделя, след това всички останали имат време да догонват, копират и анализират. Що се отнася до моите интереси благодарна съм на ръководството, че ми позволява да разширя кръгозора от теми, които ме вълнуват. Започнахме една забавна и една по-сериозна поредица. Забавната е да срещаме зрителите на bTV с емблематични лица, с които ние всички сме израснали – обичани водещи на култови и утвърдени ТВ предавания. Започнахме с бате Енчо – неповторимия водещ на „Кой е по по най“, следват г-н Иван Звездев и много други. Другата сериозната тема е една поредица за зависимости, в която аз вложих много любов и професионално любопитство…, защото много време се вълнувам от зависимостите като храна, наркотици, алкохол, хазарт, секс и се радвам, че сега мога да дам поле на този професионален интерес в удълженото ни предаване… Опитваме се отговорим желанията на зрителя, които са все по-разнородни.

Петя Дикова сподели, че “24 чаcа” има cпециално мяcто в кариерно й развитие и в сърцето й. Спомня си как в 7 клас cлед един телефонен разговор c Богдан Томов по домашния телефон cе явява на кастинг в БНТ и започва в предаването „Мело ТВ Мания“. Следва стаж и в BBC. Завръща се в България заради постановката „Рейс“ на Борис Панкин в Народния театър. “За мен беше изключително важно да приема, защото за първи път на голяма сцена щяха да играят майка и дъщеря“. След това започва работа в Про БГ. По това време получава покана от Венелина Гочева да напише статия за 24 часа: „Г-жа Гочева ми се довери да направя една колонка. Не съм добра в математиката и написах доста обемна колонка.“ След поредица от материали във вестника, през 2011 г. Петя Дикова получава покана за работа в bTV. И така вече 11 години.

За най-трудния период в живота й – да живее в Лондон, за доказването й като професионалист, за интервютата й със световни звезди, на какво иска да научи двамата си и много други, може да чуете в цялото интервю на Петя Дикова в „24 часа от живота“ >> ТУК

ПОСЛЕДНИ

Реклама