Реклама

Водещият на дигиталната поредица „Жените на България“ и уеб-редактор бизнес новини в bTV Media Group – Живка Попатанасова, бе отличена днес с грамота за признателност от Фондация „Светът на Мария“ за съществения принос във формирането на положителна нагласа и социалното включване на хората с интелектуални затруднения. Призът бе връчен лично от г-жа Мая Василева, заместник-министър на труда и социалната политика, която подчерта колко важна е ролята на медиите и изграждането на партньорство за развитието на политиките по отношение интегрирането на хората с интелектуални затруднения на трудовия пазар.

Наградата се връчва за епизод от поредицата „Жените на България“, в който участва председателят на Съвета на Фондация „Светът на Мария“, Цецка Караджова.

„Не бях запозната с трудностите и предизвикателствата, пред които са изправени хората с интелектуални затруднения, докато не срещнах Цецка Караджова, която ми показа „Светът на Мария“. Той се оказа изключително голям заради всички талантливи, способни и добри хора, които са част от него и които не по-малко от нас заслужават своето място в обществото ни. Вярвам, че те трябва да имат възможност да бъдат част от пазара на труда у нас и това да бъде шанс за по-добър живот. Благодаря на Цецка за доверието, което ми гласува и ме допусна до нея. Вярвам, че добрите истории трябва да бъдат разказвани, а добрите примери – показвани.“ Това коментира Живка Попатанасова.

Както започват много истории, така и главният герой в епизода на „Жените на България“ - Цецка Караджова, се впуска в социалното предприемачество, водена от личен мотив, емпатия и любов. Инициативите на Фондация “Светът на Мария”, която тя и съпругът ѝ създават преди десет години с идеята, че всеки от нас има потенциал, който може да разгърне, въпреки съдбата си, са насочени към социалното приобщаване и професионалната реализация на хората с интелектуални затруднения у нас. Целият епизод може да изгледате тук: https://btvnovinite.bg/jenite-na-bulgaria/az-ti-i-marija-tja-e-razlichna-no-ima-mjasto-sred-nas.html

ПОСЛЕДНИ

Реклама