Всичко най-важно за ваксините в нова поредица с Мария Ванкова в „Тази сутрин“

Здравният репортер на bTV Новините ще коментира темата с експерти и в специален подкаст

Реклама

Какво знаем за одобрените ваксини срещу COVID-19 – противопоказания, странични реакции, трайност? Как имунизацията спасява животи? Какъв е ефектът й в контекста на новооткритите мутации на вируса? Това само част от въпросите, на които ще отговорят утвърдени експерти пред репортера на bTV Новините Мария Ванкова в поредицата „COVID-19: Ваксините“. Тя ще се излъчва всеки вторник през февруари в „Тази сутрин“, а разговорите с водещи имена в сферата ще бъдат достъпни и във формата на подкаст в Spotify, както и в специална секция на btvnovinite.bg.

Поредицата „COVID-19: Ваксините“ е поредната стъпка, която екипът на ‚Тази сутрин“ прави, за да бъде още по-близо до хората. Тя идва в отговор на необходимостта на зрителите от задълбочена и достоверна информация, базирана на експертни становища, изследвания и факти, отвъд злободневния поток от новини и фалшива информация за ваксините.

„Силният интерес към темата за ваксините създаде условия за много спекулации в общественото пространство. Всекидневният поток от новини предлага разнопосочни и често противоречащи си тези. Това поражда тревожност у хората и нашето желание е да внесем спокойствие чрез информираност, и да помогнем на зрителите да се ориентират“, коментира авторът на поредицата Мария Ванкова.

В търсене на различни гледни точки здравният репортер на bTV Новините ще разговаря с лекари, епидемиолози, микробиолози и други здравни експерти със солиден опит и реален досег с ваксините и ефектите от тях върху пациентите. Мария Ванкова ще представи на зрителите и достоверна информация за хората с различни заболявания - дали е подходящо да се ваксинират за COVID-19.

Мария Ванкова е част от редакцията на bTV Новините от 2008 г. За своята работа тя получава редица признания, сред които Наградата на Българска стопанска камара за активно отразяване на социално-икономическата проблематика през 2011, годишната награда на Българския фармацевтичен съюз – 2012 и 2013. През 2015 е носител на наградата на КНСБ за активен социален репортер, през 2017 на приза „Спасител на детството“ от Национална асоциация за приемна грижа. През 2018 получи и признанието на своите колеги от нюзрума с най-високо доверие в България, като заслужи отличието „Репортер на годината“ на bTV Новините. Същата година бе отличена и от Съюза на юристите в България, а през 2020 получи престижната награда на Фонд „Валя Крушкина – журналистика за хората“.

ПОСЛЕДНИ

Реклама