Започва седмото издание на конкурса за чиста журналистика Web Report

Елитно жури от журналисти, сред които водещият на „120 минути“ Светослав Иванов, ще отличи отново най-добрите материали в българското уеб-пространство.

Реклама

Започна седмото издание на конкурса за чиста журналистика Web Report, организиран от Dir.bg. През тази година конкурсът отново дава трибуна на най-добрите материали в българското уеб-пространство. Целта отново е да се откроят авторите, които работят с факти и създават качествено съдържание, и да се отличат историите, оставили следа отвъд ежедневните медийни информации.

 

Журналистите, които през изминалата година успяха да приковат общественото внимание с важни за хората теми, дават добрия пример в родното онлайн пространство. Всички те могат да дадат своите предложения в платформата webreport.bg, като поставят материалите си още веднъж на дневен ред, за да бъдат оценени от компетентното жури.

 

Изявени журналисти и професионалисти в сферата на комуникациите, към които се присъединява журналистът на bTV Новините и водещ на знаковото обзорно актуално предаване "120 минути" Светослав Иванов, формират състава на журито и през тази година: Кирил Вълчев, Евгения Атанасова, Анна Заркова, Ива Дойчинова, Владимир Жеглов, Методи Владимиров, Ваня Николова. Оценката си за материалите ще дадат и Владимир Йончев, Найден Тодоров, Ирина Велева, Евгени Димитров, Илияна Захариева, Николай Петров и Александър Попов.

 

Отличени ще бъдат най-добрите материали в категориите Общество, Икономика, Технологии и иновации, Култура и изкуство, Спорт, Истински истории. Специални награди ще бъдат връчени и за най-впечатляващите Фото и Видеорепортаж, Подкаст, както и в категорията "Млад автор". На церемонията по връчването на наградите ще бъдат обявени и специалните награди за журналистическо майсторство на журито.

 

Изисквания и допълнителна информация за участие:

  • Конкурсът е отворен за участие в периода 7 февруари - 30 април 2024 г.
  • Одобрените за участие журналистически материали ще бъдат публикувани в категория "Участници" в сайта на конкурса, където може да бъде намерена и пълната информация за него, изискванията към материалите и условията за кандидатстване.
  • За да бъдат одобрени материалите за участие в Web Report, те трябва да са написани на правилен български език, да гарантират за достоверността на информацията чрез препратки и цитиране на оригиналните източници и да посочват своя автор.
  • Важно изискване е материалите да са били публикувани в периода 07.02.2023 - 30.04.2024 г.

Повече информация за конкурса може да намерите в сайта на Web Report. bTV Media Group е партньор на инициативата.

 

ПОСЛЕДНИ

Реклама