„Зелената седмица“ в каналите на bTV Media Group

Реклама

За втора поредна година bTV Media Group ще посвети голяма част от своето ефирно, дигитално и радио съдържание на „Зелената седмица“ – инициатива за отговорно и устойчиво поведение към околната среда, част от социалния бранд на групата „Добрият пример“.

bTV, bTV Action, bTV Cinema, bTV Comedy и bTV Story, както и онлайн видео платформата VOYO, ще предложат специални тематични заглавия, с които да насочат вниманието на аудиторията към ефективни практики и добри примери в грижата за опазването на околната среда и за създаване на отговорно отношение и високо екологично съзнание.

Филмовият канал bTV Cinema е подготвил богато съдържание от заглавия, с които в продължение на цели две седмици ще „говори“ със зрителите по темата за опазване на околната среда. Поредицата от филми, посветени на каузата, започва на 10 юни (понеделник) в 23:30 ч. с норвежкия екшън трилър „Вълната“. В него най-големият „кошмар“ на сеизмолозите се превръща в реалност – силни тектонични движения причиняват разпадане на скалната маса, а гигантско цунами-убиец се насочва директно към хората. Всеки има десет минути, за да се изкачи нависоко, преди да бъде връхлетян от природното бедствие, което помита всичко по пътя си.

На 11 юни (вторник) от 23:30 ч. е ред на „Трусът“. Лентата е своеобразно продължение на норвежката катастрофична драма „Вълната” и поставя двама от героите в епицентъра на голямо разрушително земетресение, което поразява столицата Осло.

Ден по-късно, на 12 юни (сряда) от 16:30 ч., зрителите на bTV Cinema ще проследят трогателната история в „Капитан Фантастик“. Драмата проследява премеждията на баща, който живее изолиран от външния свят в горите на САЩ заедно с шестте си деца. След десет години Бен е принуден да се върне с близките си обратно в цивилизацията и модерното обществото. Но ако завръщането към градския начин на живот представлява предизвикателство за него, то за децата му това ще се окаже същинско изпитание, тъй като те никога не са напускали гората, отдалечени от хай-тек цивилизацията, забързаните хора и индустриализираните храни.

В ефира на филмовия канал ще бъде показан и норвежкият драматичен трилър „Море в пламъци“ – на 14 юни (петък) от 23:15 ч. В него нефтена платформа ненадейно потъва край норвежкото крайбрежие, а учените се опитат да разберат каква е била причината за инцидента. В един момент те откриват, че необяснимото събитие е само началото на нещо още по-сериозно…

По време на „Зелената седмица“ зрителите на bTV ще могат да проследят епизод от документалната поредица „Спасяване на планетата“ – „Цивилизации“. Той изследва дали можем да се адаптираме към живот на гореща планета и дали е възможно да защитим градовете си от покачващите се температури и морското равнище. Ще се справи ли земеделието с увеличаването на екстремните метеорологични явления и какви са технологиите, необходими за възстановяване на вредните за климата газове от атмосферата, ще разберем на 22 юни (събота) от 06:30 ч.

От 12:30 ч. е ред за трогателния игрален филм „Историята на един делфин 2“, проследяващ премеждията на смело делфинче, ненадейно паднало в капан, който тежко уврежда неговата опашка. Състрадателни хора се обединяват в опит да спасят живота му, но борбата на животинчето тепърва започва, защото без опашка шансовете му за оцеляване са почти нищожни. Гениален лекар и морски биолог обаче изобретява протеза, която ще помогне не само на него, но и на десетки хора по целия свят. От 03:00 ч. зрителите на bTV ще могат да проследят и спасителната мисия срещу злонамерена нефтена компания в анимацията „Семейството на голямата стъпка“.

На 22 и 23 юни (събота и неделя) от 18:00 ч. по bTV Action приключенската поредица „Беър Грилс: Мисия за оцеляване“ ще отведе знаменитости в дълбините на една от най-безпощадните тропически гори в Централна Америка, където те ще се състезават в безпощадна мисия за оцеляване. От 23 юни (неделя) в 19:30 ч. започва излъчването на премиерната поредица „Екоавтомобили“, в която на фокус са световни производители, разработили екологични двигатели, с цел да подобрят ефективността на своите модели. От 22:00 ч. пък ще бъде показан екшънът „Лудият Макс: Пътят на яростта“, обрисуващ апокалиптична картина в едно от най-затънтените места на планетата, където хуманността е преломена и почти всеки е обсебен от борбата за елементарни нужди.

Комедийният канал bTV Comedy ще предложи две тематични филмови заглавия, като първото – „Загубеният Йети“ – ще бъде излъчено на 17 юни (понеделник) от 10:00 ч. Анимацията ще отведе зрителите пред екрана на епично приключение, дълго повече от 3000 километра. Когато тийнейджърката Ий изненадващо се натъква на бебе йети с огромни размери на покрива на блока си, тя се впуска в главозамайващо приключение, за да го върне отново при семейството му на най-високата точка на Земята. На 19 юни (сряда) от 10:00 ч. е време за вечната класика „Мадагаскар“, в която дългогодишните обитатели на нюйоркската зоологическа градина – лъвът Стилър, зебрата Рок, жирафът Шлимър и хипопотамът Смит – ще разберат колко жесток може да бъде животът на свобода.

В ефира на семейния канал bTV Story, в делничните дни между 17 и 21 юни в 06:00 ч., ще бъде показана документалната поредица „Зелените герои“, която ще срещне зрителите с истинските пазители на земните природни ресурси – „зелените герои“, предшественици на един по-устойчив свят. От 18 до 21 юни (вторник-петък) в 15:30 ч. ще бъдат излъчени епизодите от предаването за природен лайфстайл „Зелената вълна“. То проследява ежедневието на семейство сърфисти, които с пътуванията си в различни страни запознават зрителите с проблемите на околната среда.

А абонатите на онлайн видео платформата VOYO ще могат да се насладят в удобно за тях време на поредиците „Гвиана“, „Зелената вълна“, „Зелените герои“, „Спасяване на планетата“, „Гората“, „Евоавтомобили“, „Беър Грилс: Мисия за оцеляване“, на филмите „Вълната“, „Трусът“ и „Море в пламъци“, както и на екзотичното кулинарно шоу „Вкусът на Амазония“.

ПОСЛЕДНИ

Реклама