Живка Попатанасова: Жената и бизнесът вървят ръка за ръка

Реклама

Водещата на „Бизнес Видео Подкаст“ в bussinessnovinite.bg и на дигиталната поредица на bTV Новините „Жените на България“ разказва за различното представяне на бизнесновините и за неоспоримата връзка между бизнеса и жените в увлекателно интервю пред redlink.bg.

Повече позитивни или повече негативни новини има в businessnovinite.bg?

Може би са повече позитивните. Ние предоставяме икономически новини, анализи, прогнози и интересни текстове, но се стараем да бъдем по-различни за нашата аудитория. Например, в нашия сайт една от последните новини е свързана с поредицата „Джеймс Бонд“ и това в какви хотели пребивава любимият герой в „Казино Роял“ и колко струва една нощувка там - информация, която не можем да видим във всеки един сайт. Сега имаме две нови рубрики „Корпоративни истории“ и рубрика, посветена на ЕSG. Ние правим видео съдържание, т.е. снимаме компаниите, които имат интересни истории, разказваме ги, пресъздаваме техните емоции и вълнения. Казваме защо те са важни, защо е важен бизнесът, разглеждаме различни сектори. Това е едно по-уникално съдържание за нашата аудитория. А рубриката ни ESG е посветена съответно на екологичен, на социален и на управленски опит на една компания.

Как избирате участничките в „Жените на България“?

Стремим се жената да бъде уникална, различна, успешна – да показва, че в днешно време тя може да лавира между кариера и личен живот. В ежедневието си можеш да видиш една комуникативна жена в бизнес облекло да убеждава клиенти, да прави успешни сделки и реализации, но и да се забавлява с децата си, уязвима, ранима и емоционална, да търси подкрепа и доверие. Т.е. тя не бяга от женската си природа и женската си същност, което за мен е повод за възхищение.

Различни са критериите, по които ги избираме, но вече и те сами ни намират, тъй като рубриката става все по-разпознаваема и популярна и дамите просто вярват в нас и че ще ги представим в тяхната истинска светлина.

Бизнесът или жените?

За мен те вървят ръка за ръка, дори бих казала „бизнесът и жените“. Жените в днешно време показваме, че можем да вървим наравно с мъжете, можем да бъдем истински силни лидери и добри мениджъри, можем да създаваме екипи, да ги мотивираме и вдъхновяваме, могат да ни имат доверие. Дори ако имаме шефове над нас, които са мъже, те ни поверяват съвсем спокойно работата си, разбрали са, че могат да разчитат на нас. Една жена може да прави много успешен бизнес, да се доказва не само на българската, но и на световната бизнес сцена, да е умна, вдъхновяваща, упорита, да работи от сутрин до вечер – може да прави абсолютно всичко. Една жена вече доказва, че обхваща целия аспект на бизнеса, така че за мен жената и бизнесът могат да вървят ръка за ръка.

Цялото интервю гледайте тук.

ПОСЛЕДНИ

Реклама