Журналистът на bTV Светослав Иванов е сред отличените в годишните награди „БГ модна икона 2024”

Реклама

Водещият на „120 минути“ Светослав Иванов получи признанието в категория „Медии и журналистика“. Водещият на “Тази сутрин” и миналогодишен победител в категорията - Златимир Йочев, връчи една от наградите в престижното събитие. 

На официална церемония днес във „Витоша Парк Хотел“ бяха връчени Годишните награди на Академията за мода, успех и стил „БГ модна икона 2024”. Престижните отличия се връчват за петнадесета година. Експертният съвет на Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков и десетки изявени лайфстайл, модни и светски журналисти, както и редактори от водещите печатни и електронни медии, отличи най-достойните.

Журналистът на bTV и водещ на емблематичното публицистично предаване „120 минути“ Светослав Иванов получи титлата „БГ модна икона 2024” в категория „Медии и журналистика“. Миналогодишният победител – водещият на сутрешния блок на bTV “Тази сутрин” Златимир Йочев, също присъства на тържественото събитие и връчи награда в една от категориите.

Критериите известни български личности да получат статут на БГ модна икона, са качества и добродетели като изискан и модерен вкус и стил, високи професионални постижения, безупречна култура, естетически вкус и добра репутация.

„Всеки търси своя стил и почерк, независимо от професията си. Важно е да се работи със стил, умереност и увереност. Свързвам добрия вкус с търсенето на щастие и оптимизъм. Това е важно,  особено когато казваш "добър вечер" на зрителите всяка неделя вечер вече 11 години.“ – каза Светослав Иванов.

„Много е важно спазването на следните критерии - спазването на много висок професионален успех, много силно и положително влияние в обществото, отлична репутация и безупречна визуална култура и не на последно място - стил.“ – допълва проф. Любомир Стойков, председател на "Академия за мода".

В ревю-спектакъла, непосредствено преди официалното награждаване, бяха представени актуални колекции на известни български дизайнери и модни къщи, както и проекти на студенти по моден дизайн от Националната художествена академия, чийто преподавател е проф. Любомир Стойков.

ПОСЛЕДНИ

Реклама