Журналисти на bTV Новините с номинации за Годишните награди за биоразнообразие и климат'2020

Публичното гласуване в конкурса за определяне на носителите на наградата на публиката в пет категории е отворено до 21 октомври

Реклама

В резултат на задълбочените си репортажи и разследвания, посветени на важни природозащитни теми, журналистите от нюзрума на bTV получиха заслужени номинации за Годишните награди за биоразнообразие и климат‘2020 в категория „Най-добър журналистически материал, свързан с опазване на българската природа и климатичните промени“.

С номинация за наградата са четири материала на bTV Репортерите - репортажа „Да върнеш парите“ на Марин Николов, „Застрашени територии“ на Леда Цветкова и Анна-Мария Конова, „Гори“ на Ирена Рашева и „Наследството на въглищата“ на Русалин Венев и Борислав Мавров. Всички те отразяват по обективен начин проблемите, свързани с посегателствата върху природата, и предизвикаха силна обществена дискусия, реакция и съпротива на случващото се.

В журналистическата категория на конкурса са номинирани и репортерите от „Тази сутрин“ -Глория Николова за своите репортажи на тема замърсяването на река Тополница от мина Медет и Рени Христова заради серия от репортажи за унищожението на река Вит.

Гласуването за определяне на носител на наградите се осъществява във Фейсбук събитието на наградите и ще продължи до 21 октомври, 18:00ч. Страницата, на която можете да направите своя избор, ще намерите тук. Изчерпателна информация за отделните категории и номинации е достъпна тук. Церемонията по връчване на наградите ще се проведе на 22 октомври.