Последното кралство

Реклама

Историята в сериала се развива през IX век, по времето на управлението на краля на Уесекс – Алфред Велики, който съумява да отвоюва английските земи обратно от датските нашественици. Той е проницателен владетел, който, макар да е физически отслабнал, не е загубил силната си воля и визия за бъдещето.

Докато Алфред Велики брани кралството си от скандинавски нашественици, Ухтред – роден като саксонец, но израснал като викинг, предявява своите наследствени права…

Годината е 872 и много от самостоятелните кралства в това, което днес познаваме като Англия, са паднали под властта на Великата датска армия. Кралство Уесекс е само, но непокорно под управлението на Алфред.

Ухтред е син на саксонски благородник, отвлечен от викингите и израснал при тях. Принуден да избира между страната, където е роден и хората, които са го отгледали, лоялността му винаги е под въпрос. Кой е той? Саксонец или викинг? Ухтред поема по опасен път между двете страни, за да участва в раждането на нова нация, а и да възвърне наследствените си земи.