Реклама

Нова ядрена заплаха, липса на контрол и любими герои в непозната светлина очакват зрителите в новия сезон на „Стоте“ . Премиерните епизоди започват на 4 април и ще се излъчват всеки делничен ден от 20:00 ч. по bTV Action.

Главната героиня – Кларк Грифин (Елиза Тейлър), продължава да се бори за оцеляването на човечеството, тъй като планетата е изправена пред друго ядрено разрушение. „Започваме нещата от там, където сме ги оставили. Явно просто става ясно, че светът ще свърши отново”, разказва Грифин. 

Заедно със своите приятели, Кларк трябва да предприеме важни съдбоносни решения като това кой заслужава да живее и кой не. Скоро напрежението в Аркадия и в Полис се засилва…

„Стоте” проследява историята на група оцелели в космически кораб, движещ се по орбита над Земята. Те се завръщат на планетата години след ядрена катастрофа, която заличава всякаква следа от цивилизация. Сега стоте непълнолетни престъпници са единственият шанс живота на Земята да продължи.

Сезон 4 е нова глава от постапокалиптичната история по едноименния роман на Кас Морган. Първите епизоди се развиват в Полиса, след разрушението на Града на светлината (City of Light), както и смъртта на канцлер Чарлз Пайк (в ролята Майкъл Бак) и командир Онтари (играе се от Рианън Фиш). Атмосфера на хаос и паника изпълват града. Какво ще се случи сега, когато нова заплаха дебне над оцелелите? Какво следва, когато Коалицията на 13-те клана е мъртва и няма командир? Всички са обезпокоени от бъдещето и са разстроени от смъртта на своите близки. Без лидер, който да успокои масите, ситуацията на Земята е подвластна на анархията, докато един ключов човек не обяви контрол над Полис.

Новата заплаха прави решенията на героите още по трудни и често противоречащи с техния морален кодекс. Сезон 4 предлага различен и по-задълбочен поглед върху персонажите, техните лични трудности и преживявания.

Най-голяма е промяната за героинята на Мери Авгеропулос – Октавия. След смъртта на Линкълн (Рики Уитъл) и смъртта на Пайк, тя преоткрива себе си. Героинята се завръща с нови сили - ожесточена, умна и се проявява като ключов играч в постигането на политическа стабилност в Полиса.

Ново допълнение към сезона е Зак Макгон, който влиза в ролята на Роан. Героят му има интересно минало, което е на път да излезе наяве и да промени взаимоотношенията му, както с неговия народ, така и с Кларк.

Зак е известен с участието си във проекти като „Терминатор: Спасение”, „Дракула: Неразказан”, „Черни платна” и „Агентите на Щит”.

Едно от хитовите заглавия на 2014 - фентъзи драмата „Стоте“ (The 100) на Джейсън Ротенбърг стартита по bTV Action. Поредицата е базирана на едноименния роман на американския писател Кас Морган.
97 години преди събитията в сериала ядрен армагедон унищожава цивилизацията на Земята. Единствените оцелели са 400-те жители на 12 международни космически станции, които са в орбита по време на разрушението. Три поколения са родени в космоса, обитателите на „Арката“ (обединените 12 станции) са вече над 4 000, а ресурсите са на изчерпване.

Лидерите на „Арката“ взимат съдбоносното решение да изпратят тайно сто непълнолетни затворници на Земята, чрез които да проверят може ли тя да бъде обитавана отново. За първи път от почти един век хора ще се върнат обратно на Земята. Стоте изпратени в изгнание са убедени, че ги очаква сигурна смърт. Това, което ще открият на Земята обаче, надминава едновременно и най-смелите им мечти, и най-страшните им кошмари.

Сред стоте избрани „изследователи” са Кларк (Илайза Тейлър), умната дъщеря на медицинския директор на „Арката“, Уелс (Ели Горий), синът на канцлера на „Арката“, смелчагата Фин (Томас МакДонъл) и дуото Белами и Октавия Блейк (Боб Морлей и Мари Авгерополус), брат и сестра, които постоянно нарушават правилата. Оцеляването на човешката раса е изцяло в ръцете им и те трябва да намерят начин да преодолеят различията си, да се обединят и да изградят нов път върху напълно променената, вече примитивна Земя.

Технологично слепи за това, което се случва на планетата под тях, лидерите на „Арката“ - овдовяла майка на Кларк, Аби (Пейдж Турко), Канцлерът Яха (Исая Уошингтън) и вторият в командването - Кейн (Хенри Иан Кюсак) са изправени пред трудните решения за живота, смъртта и съществуването на човешкия род.

Сериалът The 100 стартира на 19 март 2014 година, а първият епизод е гледан от 2,7 милиона зрители само в САЩ. Това го прави най-гледаната премиера (в този тайм слот) на The CW от 2010 година насам.