Рафаел Амая: Трудно е да намериш златната среда в работата

Актьорът е в ролята на Хулиан Гарсия в "Някой те наблюдава"

Реклама

Рафа, разкажи ни нещо повече за Хулиан Гарсия.
Хулиан е пластичен хирург. Много е талантлив, влага страст както в работата си, така и във всичко, с което се занимава. Той закриля хората около себе си. Интересува се от технологиите. И същевременно е артистичен. В живота му всичко е подредено, той е естет до крайност. Харесва му всичко да изглежда добре, да е красиво.

Лесно ли ти беше да работиш с хора, които познаваш добре?
Никак не е лесно. Трудно е да намериш златната среда, линията между приятелството и професионализма се размива, когато работиш в екип с близки хора. Това важи и за героите. Като цяло обстановката на снимачната площадка беше приятелска, забавлявахме се заедно. Режисьорът Леонардо е гениален. Много обичам да работя с него. Имаше хармония между актьорите и режисьора. Заедно успяхме да създадем един интересен сериал. Никога до този момент не бях изпитвал такова спокойствие на снимачната площадка. Обикновено съм стресиран, този път не беше така. Когато кажеха: „Екшън!” всички веднага се захващахме за работа. Но в другите моменти се забавлявахме.

Какви са взаимоотношенията на Хулиан с другите герои?
Матилде е бившата му съпруга и майка на сина му. Той обожава детето. Матилде е била идеалната жена за него, но преди. Сега е само майка на сина му. Влюбен е в Пиедад.

Трудно ли ти беше да се подготвиш за ролята?
Никак даже. Преди това отново бях в ролята на лекар. Героите не са еднакви, но някак обстановката ми напомняше на предишната ми теленовела. Хулиан носи лекарска престилка, работи в клиника. В това отношение бях подготвен. Трудно е да се покажат взаимоотношенията между героите. За мен „Някой те наблюдава” беше прекрасен опит. Много съм доволен от възможността да работя в тази теленовела.

Какво те впечатли от снимките?
Хареса ми това, че сериалът е трилър, с много полицейски елементи, но има и мелодраматични елементи. Различен е от повечето теленовели.