Реклама

Бари Евънс – британският комедиен актьор, станал популярен в десетки страни по света с ролята на преподавателя Джереми Браун в комедийния сериал "Внимавай какво говориш", излъчван по bTV Comedy всеки делник от 21 часа, умира на 53 години през 1997 година. Бари е намерен от полицаи, отишли да го информират, че са открили колата му, открадната предния ден. Те се натъкват на безжизненото тяло на актьора, по главата му има рани, а до тялото – празна бутилка уиски и неотворена опаковка аспирин. От дома на Бари липсват антики, както и кредитните му карти.

За престъплението е задържан 18-годишен младеж, който посетил Бари предния ден, но случаят е приключен поради липса на достатъчно доказателства, а младежът - освободен. Само няколко дни преди смъртта си, актьорът пише завещание.

Тъй като е доста младолик, Бари се оплаква, че не му дават сериозни роли, въпреки че е прехвърлил 50-те години. В последните 4 години от живота си той работи като таксиметров шофьор.

Наскоро имахме възможността да си поговорим с Франсоаз Паскал – актрисата, изпълнила ролята на французойката Даниел във "Внимавай какво говориш". Ето какво си спомня тя за Бари. "Много хора казаха, че Бари е умрял самотен. Това не е вярно. Може да е бил сам в онзи ден, но не и самотен. Той имаше много приятели."

Подобно на героя си Джереми Браун, Бари е изоставен от родителите си като бебе и израства в сиропиталище. Още от дете се откроява с голяма артистичност и участва в училищните пиеси. Завършва Италианската театрална академия в Лондон, след което се записва в Кралската академия. Първото му телевизионно участие е през 1964 година, но успехът идва със ситкома "Доктор в къщата" през 1969 година. Във "Внимавай какво говориш" се снима от 1977 до 1979 година, когато са заснети първите три сезона.

През 1986 година отново влиза в ролята на Джереми Браун за четвъртия сезон на поредицата, но някои от знаковите герои като Али вече ги няма, тъй като актьорът, който го пресъздава, умира през 1984 година. Четвъртият сезон се състои от 13 епизода.

Последната роля на Бари е през 1993 година във филма "Мистерията на Едуин Друуд".

На днешния ден - 18 юни 2020 година, Бари Евънс щеше да навърши 77 години. "Бари не е забравен. Отиде си твърде млад, но още го помним и обичаме", написа Франсоаз Паскал в профила си във Фейсбук днес.