Родителството като "бягане с препятствия"

Ще проследим как се справят няколко семейства с трудностите, пред които са изправени като родители

Реклама

В епизод 11 на "Такъв е животът” в събота, 24 март, ще проследим как се справят няколко семейства с трудностите, пред които са изправени като родители.

Даниела, майката на близнаците Ники и Моника, е решена на всичко, за да помогне на момченцето си да подобри състоянието си. Ники има диагноза аутизъм и според последните медицински проучвания камилското мляко е алтернативен лек за него. Даниела търси всякакви възможности да се сдобие с млякото на екзотичното животно и така цялото семейство се озовава в цирк "Балкански”. Как протича запознанството с камилите ще видим в събота от 15 ч. в "Да бъдеш родител”.

Друга майка от поредицата - Стефка, също е решила да се опита да помогне на децата си на всяка цена. В с. Кокорево многолюдното семейство живее във фургон, но въпреки трудните условия, родителите изискват от малчуганите да се справят с уроците. Стефка се връща в училище, за да завърши основното си образование и така им дава личен пример. Какви са мечтаните професии в детските представи и как майка се учи да чете и пише с децата си, ще проследите само в следващия епизод на поредицата.

Божидар от Варна се справя отлично с уроците и е донесъл поредната шестица вкъщи. Въпреки диагнозата, с която се е родил - Синдрома на Даун, Боби ежедневно доказва, че благодарение на всеотдайните грижи на родителите си и на различни специалисти, децата като него могат да водят нормален живот и да се превърнат в изключителни личности. В събота ще ви разкажем за мечтите на Боби и семейството му и защо най-високото препятствие пред това да бъдеш истински добър родител най-често се оказва вътре в самите нас.

Цялата фамилия на Таир от с. Господинци се готви да посрещне у дома новия член на семейството. Последният месец мама Джейлян е прекарала в болницата в Гоце Делчев, заради прогнозите за трудно и проблемно раждане на бебето й чрез цезарово сечение. В крайна сметка малката Диляй е решила да не създава излишни грижи на мама и се появява на бял свят съвсем нормално. За притесненията и грижите около бебето в една голяма задружна фамилия, гледайте само по bTV.

Най-вълнуващият миг в живота на Еми и Иво, след години на очакване и стотици прегледи и манипулации, най-сетне идва. Еми влиза в болница, защото е определена датата, в която ще се роди нейната първа рожба, зачената след три опита ин витро.  Напрежението в семейството е огромно и бъдещите родители броят минутите до голямото събитие. Емоциите и страховете им преливат, въпреки че години наред се подготвят за този ден.

Как да се справят двойките с репродуктивни проблеми, когато щастието най-накрая ги застига, ще ни подскаже психологът Весела Банова. Ще станем свидетели на едно наистина невероятно преживяване каквото е раждането на едно толкова очаквано дете.

Всички вълнуващи истории на героите на “Да бъдеш родител” следете  в събота от 15 ч. по bTV. Поредицата е част от кампанията на УНИЦЕФ за ранно детско развитие "Да пораснем заедно".