Майки търсят алтернатива на отглеждането на децата в детска градина

Ще станем свидетели и на първото къпане на бебето на Сиса

Реклама

В шестия епизод ще проследим опитите на група майки от София да намерят по-добра алтернатива за отглеждането на децата си от детската градина - а именно, организирането на фамилен кооператив. Майките са наели апартамент в центъра на града, където събират и занимават децата си заедно, като всяка една от тях дава дежурства в импровизираната градина”. За Поли - майката на тригодишната Вики, това е може би единственият начин да й осигури игри и забавления. Детето има форма на психическо разстройство, което може да му попречи да посещава масова детска градина.

Тази събота в "Да бъдеш родител” продължава драмата на семейството на Даниела и Божидар, които месеци наред се борят със “системата”, за да бъдат приети децата им в детска градина. Историята проследява поредния отказ от страна на директорката на градината да приеме единия от близнаците - Ники, защото той има диагноза аутизъм. Родителите обаче продължават да настояват детето да не бъде делено от сестричката си, убедени, че най-доброто за Ники е той да посещава масова детска градина.

Ще станем свидетели и на първото къпане на бебето на Сиса. Тя получава много топло посрещане и разбиране от социалните работници в звено "Майка и бебе” в Пловдив. След бягството й от болницата, лекарите са ядосани и я обвиняват в безотговорно поведение. Какво бъдеще очаква младата самотна майка и нейното бебе?

"Да бъдеш родител” ще разкаже и за едно многолюдно ромско семейство от селo Кокорево, Ямболско. Преди време Данчо и Стефка, родители на 6 деца от всякакви възрасти, губят къщата си при пожар и фамилията остава на улицата. Благодарение на добрата воля на община Тунджа, те получават парче земя и фургон, който се превръща в техния нов дом. Как живее в радост и неволи едно обикновено ромско семейство и защо усмивките не слизат от лицата им - ще стане ясно тази събота, 11 февруари от 15 ч. по bTV.

Междувременно, над 50 000 интернет потребители са гледали първите епизоди на "Такъв е животът - Да бъдеш родител” btv.bg. Зрителите са изключително активни по темите за проблемите на родителството, като историите на героите предизвикват много коментари и реакции на хората.