Има ли родилката право на избор как да роди?

Героите на "Да бъдеш родител" настояват жените да участват във вземането на това решение

Реклама

Тази събота, 28 януари, ще разберем какви са причините 40% от бебетата у нас да се раждат със секцио. Най-често голяма част от родилките са поставени пред свършен факт с обяснението, че само и единствено лекарите решават как да протече едно раждане. Героите на предаването обаче задават все повече въпроси и настояват всяка една жена да има възможност да участва във вземането на едно толкова важно решение.

Милена от София е доброволец, който, освен по темите за кърменето, активно участва в прокарването на тези идеи. Тя помага на една от новите героини на “Такъв е животът” – Олга, майка на две момчета, родени със секцио, която сега се надява да роди третото си дете по естествен път. Тя е наела специална дула от Холандия, която ще й помогне да изпълни желанието си и то не в болнични условия, а в обикновена хотелска стая.

В същото време Сиса, която зрителите познават от предишния епизод,  е приета в Пловдивската болница, малко преди да започне раждането на детето й. За съжаление, тя е съвсем сама и не среща никаква подкрепа в този толкова важен момент. Длъжна е да се подчини на решението на лекарите да роди в пълна упойка със секцио, заради прогнозите им, че бебето е твърде голямо, за да се роди по естествен път. Как се чувства Сиса минути след операцията и какво означава да се събудиш вече майка, ще видим в събота от 15 ч. по bTV.

За Нона и Милен от Варна с появата на третия им син започва нов етап от приключението, наречено родителство. За един доста разпространен у нас проблем пък ще стане дума с историята на Дани и малкия Тома. Тя е млада жена, която работи и следва и отскоро отглежда сама 4-годишния си син. Какви проблеми трябва да разрешава един самотен родител и къде среща подкрепа в тези кризисни времена, ще ви разкажем в следващия епизод на“Такъв е животът”.

Предаването е част от кампанията на УНИЦЕФ за ранно детско развитие "Да пораснем заедно!"