bTV Cinema с топ премиери в „Месеца на Оскарите“ от 28 февруари

„Жокера“ с Хоакин Финикс, „Черен в клана“, „Кралицата на Шотландия“, „Случаят Ричард Джуъл“ и филмови шедьоври, вдъхновени от грацията на популярни и обичани от публиката жени - през март по bTV Cinema

Реклама

На 28 февруари (вторник) bTV Cinema започва излъчването на традиционния за канала „Месец на Оскарите“. До края на март всеки ден от 21:00 ч. филмовият канал на bTV Media Group ще показва заглавия, удостоени или номинирани за „Оскар“. В програмата са заложени над 30 кино ленти, като 6 от тях са изцяло премиерни за българския телевизионен ефир.

Маратонът с премиерите започва още на 28 февруари от 21:00 ч. с наградения за „Най-добри визуални ефекти“ биографичен филм „Първият човек“ (First Man), представящ живота на астронавта Нийл Армстронг (в ролята Раян Гослинг) и легендарната космическа мисия от 1969 г., която го превръща в „първия човек“, стъпил на Луната. От 00:00 ч. следва трилъра „Покварена вярва“ (First Reformed) с Етън Грийн Хоук и Аманда Сайфред.

Премиерите в „Месец на Оскарите” продължават и през март с криминалната комедия „Черен в клана“ (BlacKkKlansman) с награда за „Най-добре адаптиран сценарий“, историческата сензация на 2018 г. „Кралицата на Шотландия“ (Mary Queen of Scots) и на 28 март, във вечерта на церемонията, с биографичната драма „Случаят Ричард Джуъл“ (Richard Jewell).

bTV Cinema  ще даде възможност на своите зрители за първи път в ефир да се насладят и на доминанта в номинациите за „Оскар“ за 2020 г. – „Жокера“ (Joker). Най-новата версия на култовата история за Артър Флек с Хоакин Финикс с цели 11 номинации ще бъде излъчена на 21 март от 21:00 ч.

В „Месеца на Оскарите“ ще проследим и филмови шедьоври, вдъхновени от грацията на популярни и обичани от публиката жени, като част от кампанията на bTV Media Group „Жената – вдъхновителка на изкуството“. Сред завладяващите истории за смели жени в селекцията от хитови филмови заглавия са трилъра „Престиж“ със Скарлет Йохансон, романтичната драма „Великият Гетсби“, чието вдъхновение авторът на едноименния роман Скот Фитцджералд е черпил от дневниците на жена си Зелда, и биографичния „Скрити числа“, разказващ за живота на гениалната математичка Катрин Джонсън, допринесла за създаването на компютърната програма на НАСА.

Сред класиките, които зрителите на bTV Cinema ще видят в „Месеца на Оскарите“, са още „Гравитация“, „Генезис“, „Титаник“, „Последният самурай“, „Гладиатор“, „Странният случай с Бенджамин Бътън“, „Властелинът на пръстените“, „Реката на тайните“ и др.