Актрисата Мария Статулова е водещ на „Като на кино“ – тази събота по bTV Cinema

Реклама

Обичаната от няколко поколения българи Мария Статулова е водещ на „Като на кино“ –  на 8 декември от 12:30 ч. по bTV Cinema. Актриса застава зад микрофона на единственото по рода си кино предаване в годината на своя 65-годишен юбилей и след десетки роли във филми като „Авантаж“, „Дами канят“, „Църква за вълци“, „Да обичаш на инат“, „Адаптация“ и сериалите „Стъклен дом“, „Седем часа разлика“, „Столичани в повече“ и много други.

 

„Като на кино“ представя и Алан Бене, световноизвестния художник и филмов дизайнер на „Вики, Кристина, Барселона”,  „Да обичаш Пабло“, и още над 20 заглавия създадени от 1993 до днес. Бене е завършил архитектура в Париж през 1987 г. след което се насочва към филмовата индустрия. Освен активната си творческа кариера, той води серия от семинари в Университета за приложни изкуства във Виена и преподава в IED (Instituto Europeo di Design). Има 3 номинации Гоя за филмите „Абракадабра“, „Никой не желае нощта“ и „Кика“. В момента работи по постпродукцията на филма The Angel.

Кинокритикът Деян Статулов ще представи филмовите премиери на големия и малкия екран. Негово е и интервюто с Михаил Кунчев по повод новия му документален филм „Наемниците на Багдад: воини на милосърдието". Лентата разказва историята на двама ветерани от Британските специални сили, които се срещат очи в очи със смъртта в Ирак.