Реклама

Сашо Кадиев разговаря с Даниел Портман от „Игра на тронове“ –  тази събота в „Като на кино“, от 12:30 ч. по bTV Cinema. Интервюто започва с признанието, че Сашо не е гледал нито един епизод от култовия сериал и още по-изненадващия отговор на Портман, че не това е първото му запознанство с човек, който не е гледал фентъзи поредицата.

Снимка: Даниел Димитров

Вижте още снимки от срещата на Сашо с Портман ТУК. 

„Като на кино“  представя още от гостите на фестивала Aniventure ComiCon. Сред тях е Мод Хърст. Как се чувства между киното и йога практиката, с която активно се занимава – кое всъщност е хоби и кое е професия. Пред  Георги Тошев тя разказва за изненадата от успеха, сполетял я сред участието й в „Викинги“.

Снимка: Даниел Димитров

Как се прави анимация и какви са промените в рисуваното кино през последните години, разказва Кристоф Лотрет. Той  е един от големите холивудски майстори на анимационни филми. Роден е в Париж, израснал в Южна Франция, първият му сериозен ангажимент е като асистент-аниматор в „Дисни“. През 1996 г. заминава за Лос Анджелис и 23-годишен създава първия си голям филм. Зад гърба си има над 15 заглавия, сред които „Принцът на Египет”, „Мадагаскар“, „Шрек“, „Пчеличката Мая“, „Кунг-фу панда“.

„Като на кино“ разказва и за Уил Смит, който празнува  50-годишен юбилей,  и ни припомня за голямата Невена Коканова, която през 2018 г. щеше да навърши 80. За Невена говорят Емилия Радев, Павел Павлов, а тв екипът влиза в последното място, където е живяла актрисата.   

bTV Cinema надниква и зад кулисите на два нови български филма – „Христо“ и „Доза щастие“.

Кинокритикът Деян Статулов ще представи филмовите премиери на големия и малкия екран.