Реклама

„Като на кино“ ще отбележи тази събота 30-годишнитата от премиерата на „А сега накъде“ и 90 години от рождението на режисьора на филма – Рангел Вълчанов.  Тази събота, 13 октомври от 12:30 ч. водещ на предаването по bTV Cinema ще бъде Красимира Демирова, една от актрисите на култовата лента, появила се месеци преди промените на 10 ноември 1989 г.

През октомври Вълчанов щеше да навърши 90 години. На един от най-големите български режисьори, създал още „Инспекторът и нощта“, „На малкия остров“, „Фатална нежност“, „Немирната птица любов“, „Лачените обувки на незнайния воин“, „Вълчицата“, „На малкия остров“, е посветен и разговора с дъщеря му – актрисата Ани Вълчанова.

Ще има интервю и с режисьора Милко Лазаров, режисьор на филма „А̀га“, спечелил голямата награда на 36-ия фестивал на българския игрален филм „Златна роза“ (2018).

Борко Чучков, който е завършил актьорско майсторство в класа на Стефан Данаилов, ще разкаже за новата си роля в „Живи комини“ – най-новия филм на Радослав Спасов, както и за участието си като съпродуцент в турски филм, който по всяка вероятност ще е кандидата на южната ни съседка за наградите „Оскар“.

Кинокритикът Деян Статулов ще представи филмовите премиери на големия и малкия екран.