Мая Бежанска

Актрисата е в ролята на Анастасия

Реклама

В живота Мая Бежанска по професия е кукловод.
Дали в „Домашен арест” Анастасия умело дърпа конците на Коцето?

Мая Бежанска е родена в Благоевград на 19 май 1972 година. Завършва Математическата гимназия в родния си град, но от малка се занимава с куклен театър. Дипломира се в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност актьорско майсторство за куклен театър в класа на проф. Николина Георгиева. Играла е в Младежки театър, „Пинокио”, Пътуващ театър, „Меко казано”, Образователен театър, Театар на Българската армия „Майстора и Маргарита”.
От 1997 г. е актриса в Централния куклен театър (София), където играе в постановките „За една обикновена шапчица червена”,  „Котаракът в чизми”, „Неспящата красавица”, „Любопитното слонче”, „Български народни приказки и песни”, „Сама вкъщи”, „Ние,врабчетата”, „Голямото кихотене",„История за чайка и банда котараци", „Пинокио забранено за деца”.
През 1993 г. Мая Бежанска се изявява за първи път и на музикалната сцена, където заедно със Стефан Вълдобрев и Камен Донев поставят хита „Обичам те, мила”.  През 1995 година отново е поканена от Стефан Вълдобрев за албума му „Революция". В края на 1999 г. издава и първия си самостоятелен албум „Лимон”, композиран от Стефан Вълдобрев с пилотен хит  „Накъде”.
В телевизията Мая е известна с участията си в „Шоуто на Слави”,  „Лека нощ, деца”, „Рожден ден”, „Еуфорична трагедия.  Участва във филмите „ Граница” „ Синбад” „ Еуфорична трагедия” , „ Маймуни през зимата”.
В момента играе в „Младият принц и истината” в Столичен куклен театър.
В „Домашен арест” Мая Бежанска е в ролята на Анастасия Коцева (Сиси) - съпруга на Коцето, дъщеря на Мама Еми, сестра на Емко, майка на Лъчо и Зара.

Тагове: