4000 талантливи деца ще се борят за награда от фондацията на Бербатов

Номинациите тази година са с хиляда повече от предходните две издания на проекта

Реклама

Близо 4000 номинации са получени за тазгодишното издание на проекта “Награди за успелите деца на България” на фондация “Димитър Бербатов”. Те са с 1 000 повече от предходните две издания на инициативата.

Кои са одобрените деца, ще стане ясно през февруари. Имената им ще бъдат публикувани на уеб сайта на фондацията.

“С всяка изминала година деца и родители участват все по-активно в годишните награди на фондацията”, коментира управляващият й директор Димитрина Ходжева. "Радващо е, че те виждат за себе си мотивация извън пряка материална полза и гледат на участието си като на престижна принадлежност към група със сходни ценности. Тази година имаме и голям брой колективни номинации, въпреки че нямаме отличия за групови постижения. За пръв път имаме и не малко номинации в зимните спортове, както и деца с постижения в някои не съвсем популярни дисциплини”, допълни тя.

Родители, близки, учители, съученици, съседи, както и самите ученици, имаха възможност да номинират деца в ученическа възраст, постигнали успехи през 2010 г. в областта на изкуствата, науката или спорта. За валидни са приемани само онези постижения, за които през годината има издаден съответен документ - грамота, протокол, служебна бележка. Приемани са номинации и за участие в социален проект. Номинирани са и деца от българските училища в чужбина.

Основната цел на проекта е да създава сред подрастващите нагласа на уважение към успеха, дължащ се на талант и усилия. Наградите са доказано успешно средство да се оценят постижения и да се поощри по-нататъшното развитие на победителите.