Ясни са финалистите, които ще се борят за награди от фондация "Димитър Бербатов"

Лично футболистът на "Юнайтед" ще награди победителите и финалистите на церемония на 30 май

Реклама

Фондация "Димитър Бербатов” излъчи финалистите в областите Изкуства, Наука и Спорт в конкурса "Награди за успелите деца на България” - 2010. Отличени са и деца от българските училища зад граница, както и участници в социални проекти. Лично Димитър Бербатов ще награди финалистите - общо 31, от които 13 победители, на церемония на 30 май. В момента тече подготовка по събитието, за което децата трябва да потвърдят присъствието си до 8 май.

С всяка изминала година изборът на най-добрите постижения става все по-труден. Журито оценяваше одобрените номинирани деца в продължение на два месеца. Негов председател и експерт в област Наука и тази година е проф. Сава Гроздев - доктор по математика и доктор на педагогическите науки, председател на Асоциацията за развитие на образованието, член на УС на Съюза на математиците в България, председател на секция “Математика” към Съюза на учените в България.

Експерт в областта на спорта отново е г-н Едуард Папазян, който от години оглавява секция „Спорт” на вестник „24 часа”.

Нов член на журито е оценяващият изкуствата –г-жа Тотка Иванова, държавен експерт в дирекция „Достъп до образование и подкрепа на развитието” в Министерството на образованието, младежта и науката.

Освен посочените експерти, журито включва и трима представители на фондацията, в това число и Димитър Бербатов.

Журито гарантира на родители и деца, че оценяването традиционно се извършва напълно обективно, на база подадената от номиниращите достоверна информация. Водещите критерии са: завоювано място, авторитет на състезанието и брой постижения през 2010 г.  

След третото ниво на преглеждане 658 номинации бяха окончателно одобрени по условията на третото издание на проекта „Награди за успелите деца на България” – 2010. Това са номинациите, които са направени в съответствие с формалните изисквания, подробно описани в сайта на проекта www.dberbatov.org/nagradi.

Броят на номинациите не съответства на броя на децата: от една страна някои деца са номинирани в повече от една от четирите възможни области, а от друга – има направени и групови номинации.