"Награди за успелите деца на България" празнува 5-годишен юбилей

Фондация "Димитър Бербатов" обявява началото на кампания за ученици с успехи през 2012-а

Реклама

За пета поредна година Фондация "Димитър Бербатов” обявява началото на проекта си по определяне и връчване на годишните „Награди за успелите деца на България”. За талантливи и успели деца, този път – с постижения през изминалата 2012 г. Областите, в които децата (сами или чрез друг) могат да кандидатстват с отличията си, са Изкуства, Наука и Спорт. Номинациите се оформят в уебсайта на проекта >>>.

Срокът е от 20 декември 2012 г. до 10 февруари 2013 г.

Възрастовите категории са три: ученици от I до IV клас, от V до VIII клас и от IX до XII клас. Отново ще бъдат отличени и деца от българските училища в чужбина, както и такива с активна гражданска позиция. За област Социален проект могат да кандидатстват всички деца, взели участие в благотворителни и обществено значими инициативи или в състезания по гражданско образование. Юбилейното издание предвижда и изненади.

През изминалите пет години Фондация “Димитър Бербатов” се утвърди като близък приятел на младите таланти на България.

Пример за това са многобройните кандидатури, които всяка година журито разглежда

Радвам се, че нашите деца стават все повече и че има повтарящи се имена всяка година. За мен това означава, че децата не спират да работят след постигнатите успехи, а напротив – продължават да се развиват. Винаги следя кампаниите по номинирането и вярвам, че юбилейната ще бъде поне толкова силна, колкото всички досега. Деца, очакваме ви“, призова успелите през 2012 г. българчета учредителят на Фондацията Димитър Бербатов.  

От първата кампания досега над 10 000 деца от 193 града и 51 села в цялата страна са изявили желание да участват. Сред номинираните има постижения в 42 сфери на изкуството и 56 различни вида спорт. Топ отличията за успехи в науката са 138, а общият брой на спечелените балкански, европейски и световни титли е 861. Тези цифри само илюстрират потенциала на Успелите деца на България!

Повече за проекта може да прочетете на сайта на кампанията >>> :  или на Фейсбук страницата й >>>