И тази година фондацията на Бербатов подкрепя изявените деца на България

Ще има специална награда за деца, заявили гражданска си позиция в обществото

Реклама

В началото на ноември започна кампанията по третото издание на проекта "Награди за успелите деца на България” – 2010 на фондация “Димитър Бербатов”. Родители, близки, учители, съученици, съседи, както и самите ученици, могат да номинират деца в ученическа възраст, постигнали успехи през 2010 г. в сферата на изкуствата, науката или спорта на уеб-сайта на проекта.  

За валидни по смисъла на проекта ще бъдат приемани само онези постижения, за които има издаден съответен документ (грамота, протокол, служебна бележка или др. подобен). Те трябва да са за 2010 г. и в някоя от горепосочените сфери, от участие във форуми (конкурси, олимпиади, концерти или други състезания) в България или по света. Условията за номиниране са детайлно описани в уеб сайта на проекта.

Проектът отново включва децата от българските училища зад граница. Те ще се класират отделно и ще получат отделни награди. Желанието на фондация "Димитър Бербатов“ е те да се чувстват приобщени към останалите деца на България и да бъдат допълнително стимулирани да посещават българските училища зад граница.

Другата специална награда е за деца, които са заявили своята гражданска позиция в обществото с участие в различни социално значими кампании, в социални проекти или са участвали в състезания по гражданско образование. Двамата победители в тази категория (един от училище в страната и един от училище в чужбина) ще могат да изживеят един ден като мениджър на UNICEF – България, като се докоснат отблизо до ежедневието на световна организация, работеща в полза на децата.

588 деца от над 3000 номинирани бяха одобрени по критериите на проекта “Награди...” за 2009 г. Основната му цел е да създава сред подрастващите нагласа на уважение към успеха, дължащ се на талант и усилия. Наградите са доказано успешно средство да се оценят постижения и да се поощри по-нататъшното развитие на победителите.