bTV затвърди лидерските си позиции през пролетния сезон

Начело на топ 50 за март е шоуто "България търси талант"

Реклама

Стратегическата програмна политика, която bTV развива през последните няколко години, както и традиционно силното програмиране на телевизията с разнообразие от качествени продукции, затвърдиха лидерските й позиции и на старта на пролетния ТВ сезон 2012, независимо от новите проекти в програмата на прекия конкурент. През март bTV отчита 40,5% среден аудиторен дял, Нова ТВ - 14,2% дял, а третият по гледаемост канал БНТ1 - 7% дял (GARB, All4+)

Праймтаймовите продукции на bTV окупират челните позиции в топ 50 на най-гледаните програми за изминалия месец. Начело е най-позитивното шоу в ефира "България търси талант”, което изпревари досегашния лидер "Пепел от рози”. В топ 10, освен "Комиците”,  традиционно попадат и българските сериали на bTV "Столичани в повече”, "Седем часа разлика” и "Домашен арест”. За разлика от тях, новият сериал на Нова ТВ "Отплата” успява да попадне във втората половина на  Топ 50 единствено с пилотното си издание, излъчено по изключение в съботния праймтайм. Другите БГ сериали на Нова, стартирали през март, не намират място в топ 50 за месеца. В челните позиции в класацията традиционно попадат и "Шоуто на Слави”, хитови филмови заглавия и др.

И през март новините и актуалните предавания на bTV са най-предпочитани от зрителите. Традиционно, bTV Новините и bTV Репортерите попадат в челната десетка в Топ 50, а всички емисии на bTV Новините окупират челните 4 позиции в класацията на новинарските емисии. Разликата между резултатите на сутрешния блок на bTV "Тази сутрин” и блоковете на останалите телевизии се увеличава още повече през март. Предаването на bTV с водещи Ани Цолова и Виктор Николаев отбелязва среден дял 54,27% за месеца, спрямо 12% дял за следващия в класацията – "Здравей, България” по Нова ТВ. На трета позиция е "Денят започва” по БНТ1.

През уикенда:

"Тази събота” и "Тази неделя” с Лора Крумова са най-гледаните сутрешни предавания през уикенда, като са единствените сред всички останали предавания в техния часови слот, които намират място в класацията топ 50.

Абсолютен лидер в неделния следобед е предаването "Нека говорят... с Росен Петров”, което попада в Топ 50 в първата половина на класацията, за разлика от останалите предавания в слота. Съботното издание на "Кухнята на Звездев”, както и неделното предаване "Търси се…” също попадат сред 50-те най-гледани предавания за месеца, за разлика от някои нови праймтаймови проекти на прекия конкурент.

Списъкът на топ 50 за март разгледай в .xls формат тук >>>