"Столичани в повече" – най-гледан и през май

bTV заема общо 40 позиции в топ 50 най-гледани програми за месеца

Реклама

Най-гледаното ТВ предаване за месец май отново е сериалът на bTV "Столичани в повече”. В топ 50 за изминалия месец първите 22 позиции са окупирани от bTV, като сред развлекателните програми най-гледани са още хитовите сериали "Стъклен дом” и "Забраненият плод”, "Комиците”, "Шоуто на Слави” и кулинарното шоу Lord of the Chefs. bTV заема общо 40 позиции в топ 50.

bTV Новините
отново са лидер сред новинарските емисии, като начело е късната емисия с близо 1,2 милиона средно за месеца. Централната емисия на bTV Новините привлича с близо половин милион повече зрители от третия в класацията - извънредните емисии на По света и у нас от 20.30 ч. Сред най-гледаните програми за месеца е и предаването bTV Репортерите.

"Тази сутрин” отново е начело сред делничните сутрешни блокове, като привлича средно над 480 000 зрители за май. За сравнение, най-гледаният конкурентен сутрешен блок – "Денят започва” - привлича средно 112 000 зрители.

bTV Action отново е единственият кабелен канал, който влиза в топ 50 - с 3 футболни срещи от УЕФА Шампионска лига. Финалът между Барселона и Манчестър Юнайтед е привлякъл близо 600 000 зрители, като в класацията се нарежда веднага след първите 22 позиции, заети от програми на bTV. За сравнение, миналогодишният финал, излъчен по национална ефирна телевизия, е гледан от близо 420 000 зрители.

БНТ1 влиза в топ 50 с 3 предавания, а Нова ТВ - с 4.

Подредбата на топ 50 за май виж в Excel файла >>>