Николет Шеридън: Отчаяни съпруги даде ново начало на този ТВ жанр

Реклама

Николет Шеридън, родена в Англия и отраснала в Лондон и Лос Анджелис, може би е най-добре позната на ТВ аудитория в ролята си на красивата, влиятелна и манипулативна Пейдж Матисън в американския сериал Knots Landing. След това тя се завръща като разведената Иди Брит, чиито романтични завоевания поддържат напрежението на Уистерия Лейн в сериала "Отчаяни съпруги". В киното Шеридън се снима с филми заедно с Джон Кюсак, Майкъл Кейн (Шпионирай трудно), Крис Фарли и Крис Рок и др.

Николет, в края на третия сезон не стана ясно дали твоята героиня ще остане жива. Какво се случва с Иди в четвъртия сезон?
Странно е да говоря за това, защото след края на снимките имах забрана да споменавам какво и да било. Хората се притесняваха. Където и да пътувах, всички се страхуваха, че Иди няма да се завърне. Затова прошепвах "не се притеснявайте" (смее се). Много беше мило, доста хората казаха, че ако не се завърне Иди, няма повече да гледат сериала.

Какво щеше да ви липсва от шоуто, ако вие не участвахте повече?
Най-страхотната и безстрашна героиня на телевизионния екран.

Бяхте ли изненадана от реакциите на хората, които показаха, че обичат Иди, въпреки ролята й в сериала?
Какво се опитвате да кажете?

Тя е донякъде подла.
Подла? Не, тя е неразбрана. Всъщност тя е честна и е забавна.

Манипулативна.
Малко манипулативна да, но е винаги открита и директна. Ако тя поиска съпруга ви, ще го вземе пред очите ви (смее се).

Как мислите, че зрителите ще възприемат ролята ви и целия сериал, като част от телевизионната история, след 20 години?
О, задръжте. Трябва да отида 20 години напред в бъдещето. Този сериал даде ново начало на телевизионната история на жанра. Сега много създават сериали, базирани на чудатостта на "Отчаяни съпруги". Мисля, че точно сега беше моментът за това шоу. Не смятам, че преди 10 години аудиторията щеше да бъде готова за него. А след 20 хората ще гледат с добри чувства на старата Иди Брит.

Не смятате ли, че донякъде сериалът е унизителен за жените?
О, не, мъжете в сериала ще ви кажат, че той е по-скоро унизителен за тях.

Ще намери ли Иди в този сезон мъжа за себе си?
Не мисля, че Иди може да намери верния мъж. Според мен това не съвпада с концепцията на "Отчаяни съпруги".

Тя ще накара ли Карлос да се омъжи за нея?
Оооо, Карлос ще си плати за всичко (смее се).

Тя ще научи ли за историята на Карлос с Габи?
Е, винаги, когато Иди започне да души наоколо, никой не е в безопасност

Какво мислите за мъжете в шоуто – кой ви привлича най-много лично, или никой?
Имаме много интелигентни, интересни мъже и всички ме привличат.

Не като актьори, а като герои?
Като герои никой от тях не ме привлича лично.

Ще видим ли сина на Иди повече в четвъртия сезон?
Надявам се. Отношенията ни са малко сложни. Доста ги обсъждахме със създателя на сериала Марк Чери. В третия сезон стана доста динамично с Иди, сина й, бившия й съпруг и Карлос. И понякога се затруднявах, защото Иди всъщност е обичливо и много грижливо същество. Трябваше да потърся обяснение как и защо тя трябва да остави ситуацията такава, каквато е – а именно, нейният бивш съпруг да вземе попечителството върху сина им, защото Иди не вярва, че може да бъде достатъчно добра майка на сина си. Това беше извънредно болезнена и трудна ситуация за нея. С новия си живот до Карлос Иди наистина започна да се променя и имаше шанс да даде нещо повече на сина си, но пък щеше да обърка живота му. Не знам дали това беше правилно, но със сигурност възможност да си го върне е отворена.

Бихте ли станали приятелка с такава като Иди?
Може би бих влязла в ролята на психолог и бих се опитала да й помогна. Това е природата ми.

Какво е отношението ви към Иди – тя премина през много трудности и на финала на третия сезон тя стигна дъното?
Мисля, че това е, което я прави реална, харесвана и кара хората да се идентифицират с нея. Страхотно е, че Марк Чери и неговия екип да довеждат тези герои до абсурда, след това да ги връщат обратно и сега отново целият свят ги обича, което е хубаво. Каквото и да се случи с Иди, тя винаги ще бъде леко комична и зрителите ще оценяват нейната дързост.

Имате ли принос към нейния гардероб?
О, да, пазарувам заедно с Кейт, нашата стилистка. Мисля, че всеки аспект от ролята е изключително важен, от прическата, през дрехите, до походката.

Жените държат ли се агресивно към вас на улицата?
О, не, това е странен въпрос. Интересно е колко много жени всъщност обичат Иди. Чувала съм много от тях да казват, че искат малко повече да приличат на нея. Тя казва това, което мисли и прави това, което останалите мислят и като цяло е сила, с която останалите трябва да се съобразяват.