Тери Хачър: Аз не съм Сюзън

Реклама

Изключително успешният образ на Сюзън Майер, изграден от Тери Хачър, й спечели много престижни награди, сред които Златен глобус 2005 (най-добра актриса в главна роля, мюзикъл или комедия за телевизия), Screen Actors Guild Award 2005 (изключителна роля на актриса в комедиен сериал), номинация за Златен глобус 2006, номинация на Наградата на телевизионните критици 2005 и номинация за Еми 2005 за актриса в главна роля в комедия. Ролята на самотната майка, търсеща любов в интригантския и понякога подъл свят на Уистерия Лейн, изстреля Хачър на върха, редом до днешните най-успешни комедийни актриси.

Какво мислите за Сюзън? Ще бъде ли шантава и този сезон, ще се щура ли наоколо?
Просто обожавам този сезон. Не само заради Сюзън, а с заради сблъсъка на образите, заради историите, свежестта, непредсказуемостта и забавлението - също както беше в първия сезон. Всички герои трябва да преминат през много неща, а колкото до Сюзън, мисля, че хората наистина искаха да видят Майк и нея заедно. Често се сблъсквам с това. Една жена дойде при мен и буквално през сълзи ми каза „Толкова сме щастливи, че Майк и Сюзън са заедно!”. Винаги съм казвала за Сюзън, че най-чаровното в нея е, че е ужасно добронамерена. И за разлика от другите героини, които се водят от известна доза егоизъм, при нея това изцяло отсъства. Уви, тя винаги разбира нещата леко погрешно и оттам идва странното й поведение.

Има голяма кавга между Сюзън и Майк, когато дъщеря им иска да излезе. Майк не й разрешава, а Сюзън й позволява зад гърба му. Мислите ли, че ако бяхте с някого, който да закриля дъщеря ви, вие щяхте да бъдете единствения авторитет?
Аз не съм Сюзън. Родителските умения на Сюзън нямат нищо общо с моите и моя личен живот. Но това, което харесвам у Сюзън е, че тя се стреми да угоди на хората - на дъщеря си, на мъжа си... и не осъзнава, че от това се получава една голяма каша. Всъщност всяка от героините в този сериал има ироничен образ. Например, жената, която потиска всичките си емоции, е Бри, но тази, която прави хората доволни, е Сюзън.

Май донякъде "Отчаяни съпруги" ви промени като човек в сравнение с момента, в който започнахте кариерата си...
Винаги съм казвала едно и също за успеха и славата – не мисля, че променя хората. Мисля, че ни дава възможност да бъдем тази, които наистина сме. И ако обърнете внимание на времето преди "Отчаяни съпруги”", аз имах договор с ABC, където започнах да разработвам ситком. Работата беше спряна. Четири години по-късно, когато вече бях по-известна, работата по ситкома беше възобновена и в момента съм продуцент. Всъщност винаги съм била писател и продуцент, но сега имам повече възможности да накарам хората да изслушат идеите ми. Ето това е разликата.

Как намирате време за всичко, което правите?
Просто никога на спя. Следващата ми книга определено ще бъде посветена на мултитаскинг, което всъщност владея.

Какво смятате, че ще научи дъщеря ви от вас – за това как се справяте с живота паралелно с кариерата, с книгата, с благотворителната дейност?
Ходим заедно на благотворителни събития. Опитвам се да й покажа, че трябва да допринася за обществото. Основното нещо, на което искам да я науча е да уважава другите хора, да уважава себе си, да бъде честна и да вярва, че трябва да работи много, за да постигне нещо. Също както се научи да язди кон. Отне й цяла година с по два урока седмично преди да стигне на нивото, което я удовлетворява.

Тя осъзнава ли колко е известна майка й?
Да. Това е въпрос, който много често ми задават и другите майки в училището й. Но знаете ли, заради нея се чувствам ужасно от факта, че съм разведена. Това е и нейният живот и е трудно да се лута между моя и този на баща й. Но такава е ситуацията - не мога да променя факта, че съм разведена, нито, че съм известна – и моята задача е да превърна това в предимство. Имаме си малко правило с нея – не се снимам с други хора, докато съм с нея, докато не ме погледне.

Споменахте, че дъщеря ви има няколко предимства от развода ви?
О, това са възможностите за пътуване и за срещи с различни хора по повод на моята работа или на благотворителните дейности. Но независимо от развода, аз се държа като истински родител. Можеш да имаш всички пари на света, но нищо няма значение, ако нямаш близка връзка с детето си. И нейното детство продължава да бъде такова, каквото беше на една, две, три, четири или пет години.

Сюзън има много приятели в "Отчаяни съпруги". Имате ли много приятели в реалния живот?
Абсолютно, това е много важно за мен, особено след като съм само дете. Приятелите стават като семейство.

Имате ли си трикове, с които се предпазвате от разсмиване по време на снимки, тъй като героинята ви е толкова забавна?
Не, нямам. Просто се вживявам в ролята си.

Какъв бихте искали да бъде вашият образ в края на сериала?
Сюзън трябва да бъде на 90, да не може да чува, след което да я преместят в старчески дом. Това след колко време е? След около 50 години, тогава ще приключа (смее се).