Реклама

Елизабета Пелини е родена в Швейцария, но е италианска гражданка. Баща й Оресте Пелини работи по документални филми, сред които е "Тайната Африка", заснет в Камерун. Елизабета израства около артистичните си роднини и споделя, че от дете страстта й е рисуването и изкуството. "На петгодишна възраст започнах уроци по класически танци във Варезе - градът, в който живеехме. В края на годината имахме представление на театралната сцена и оттогава съм влюбена в театъра. Именно тогава разбрах, че мечтата ми е да стана актриса някой ден", споделя Елизабета.

На 19-годишна възраст е приета в известна италианска агенция за фотомодели. През 1995 година печели второто място в конкурс за красота и това й отваря вратите към телевизията. Няколко години работи и като телевизионна водеща.

През 1999 година напуска Милано, за да работи в Рим. Изявява се в игралното кино, както и в множество телевизионни реклами. Участвала е в десетки сериали, сред които са "Елиза ди Ривомброза", "Семеен лекар", "Комисар Де Лука", "Любов и отмъщение", "С дъх на Свети Валентин", "Страсти в Тоскана".

"Увличам се по астрологията и звездите, зодиакалният ми знак е Овен, асцендентът ми е Лъв. Според Китайския хороскоп съм Тигър", споделя Елизабета. "Обожавам професията си. Като човек съм срамежлива и чувствителна, може би затова съм избрала тази професия. Не обичам да се отегчавам, затова винаги избирам интересни персонажи, предизвикателство за мен като актриса и като човек. Обичам да рисувам и да пиша, съавтор съм с Лука Билионе на психотрилъра "Соледад". Жадна съм за знания и пътешествия, обожавам да откривам нови култури, пейзажи и традиции. Обичам да съм сред природата, тя ме пречиства, регенерира равновесието ми и енергията ми. Харесва ми да спортувам, през зимата карам ски, през лятото плувам и карам сърф", допълва актрисата.