Еркан Петеккая: Аз съм щастлив човек, който има много приятели

Актьорът е в ролята на Джихан в "Твоят мой живот"

Реклама

Еркан Петеккая е роден на 11 декември 1970 година в Турция. През 1989 година се записва в университета, катедра Театър. Именно на театралната сцена изпълнява първите си роли през 1993 година. Първата си телевизионна роля получава през 1998 година. На зрителите на bTV Еркан е познат от ролите си във „Времето лети“ и „Твоят мой живот“.

Еркан, разкажи ни повече за ролята си в „Твоят мой живот“.
Сюжетът на сериала е много силен и те кара да затаиш дъх, има много емоции. Героите са сложни, а музиката сама по себе си е отделна история.

Трудно ли ти беше да се превъплътиш в ролята на баща на момичета, след като в реалния живот  имаш момченце?
Грижите и любовта към детето на един родител не зависят от пола на детето. Аз реагирах инстинктивно, много бързо влязох в ролята на баща, който обича децата си.

Какъв е Джихан през твоя поглед?
Той е подложен на постоянно психическо напрежение, балансира между любовта към дъщеря си и любовта си към Гюлсерен. Изпитва чувство за дълг и отговорност към семейството си, но също  така и към биологичната си дъщеря. Именно защото е честен човек, той не иска да нарани близките си. За мен Джихан е голям човек, вложих много емоции в пресъздаването му.

Срещал ли си някой в реалния живот, който да е преживял нещо подобно?
Никога не съм срещал хора, които са преживели нещо такова, като героите в „Твоят мой живот“. Но си спомням, че като тийнейджър прочетох във вестника новина за подобен случай: две деца са  били сменени по погрешка в родилното отделение, но грешката е поправена едва две седмици след напускането на болницата. Медицинската сестра беше открила, че е станало объркване, и  децата бяха разменени и върнати на биологичните си родители.

Знаем, че си се подготвял цяла година за ролята на Джихан. Трудно ли ти беше?
Справих се с желязна дисциплина. Много тренирах, което ме накара да изляза от зоната си на комфорт. Но накрая се чувствах удовлетворен от резултатите. Сега поддържам формата си с фитнес два пъти седмично.

Каква е атмосферата на снимачната площадка? По колко часа на ден снимате?
Доста е натоварено, не можем да си позволим дълги паузи. Всъщност снимаме по 8–9 часа на ден, без да се брои времето, прекарано в грим или в почивка. Но нещата са много добре организирани и това ни дава спокойствие, че всичко върви по план. Атмосферата беше приятна и все още е. Всички, които участват в сериала, показват професионализъм.

Жена ти ревнува ли те от почитателките ти?
Тя няма никакви опасения за нашето бъдеще като двойка. Жена ми е красива, интелигентна и твърде разумна, за да ревнува. Ние си вярваме един на друг.

Какво правиш в свободното си време?
Мога да прекарам часове наред сред природата! Или пък да чета книга на терасата на къщата. Или да съм на брега на морето със семейството си. Чувствам се добре, стига да мога да виждам небето и да усещам слънчевата топлина върху кожата си.

Какво е щастието за теб?
Щастието за мен е усмивката на лицето на детето ми и сутрешното кафе, което споделям заедно със съпругата си.

Не можеш да живееш без...
Семейството – жена ми и детето ми са основната ми подкрепа. Аз много ги обичам. Телефонът – той е неизменна част от живота ми, защото ме свързва с обичаните хора, където и да отида. Приятелите – аз съм щастлив човек, който има много приятели.